Fiktív volt Joav Blum lakcíme

2009. november 18. 09:26

Közokirat-hamisítás: a bíróság szerint fiktív volt Joav Blum sukorói lakcíme, ezért elutasította a befektető fellebbezését.

2009. november 18. 09:26
A Fejér Megyei Főügyészség idén márciusban elrendelte a nyomozást közokirat-hamisítás bűntett gyanúja miatt, mivel fiktív adat került a közhiteles lakcímnyilvántartásba. A megyei rendőr-főkapitányság nyomozásával párhuzamosan a főügyészség kezdeményezte Sukoró jegyzőjénél a hatósági eljárás lefolytatását a lakhely érvénytelensége miatt. Az ügyben eljáró első- és másodfokú hatóságok jogerősen megállapították a lakcímadat érvénytelenségét. Az érintett magánszemély megfellebbezte a döntéseket, a bíróság hétfőn döntött a fellebbezés ügyében.

A bírósághoz eljuttatott iratok szerint a felperes, Joav Blum a rendőrségi eljárás során kijelentette, hogy megvette a Kis utcai ingatlant, de soha nem lakott benne, szándéka volt ugyan beköltözni, viszont az épület felújításra szorul. A bíróság kimondta, ha egy jegyző tudomására jut, hogy a bejegyzett címen nem lakik életvitelszerűen a tulajdonos, azt a címet fiktívnek kell tekinteni. A felperes védője kérte a lakcím érvénytelenítésével kapcsolatos eljárás felfüggesztését, de a bíróság nem tartja megalapozottnak a kérelmet, így elutasította a keresetet.

Az indoklásban a bíró elmondta, a két hatóság intézkedése jogszerű, kötelezte a felperest a perköltség megfizetésére. Az ítélet jogerős, a felperes hatvan napon belül felülvizsgálati kérelemmel fordulhat a Legfelsőbb Bírósághoz.

Joav Blum még nem sukorói (Index)

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
crm114
2009. november 18. 21:56
Szerintem kezdettől fogva világos volt, hogy senki nem akar itt semmilyen kaszinót építeni, csak valami telekspekuláció zajlik.
mefisto
2009. november 18. 12:57
Joáf most tudja meg, hogy a közokirat-hamisítás büntetési tételkerete három évig terjedő szabadságvesztés.
zoli28
2009. november 18. 10:19
bmucsai: Nem hallottam, hogy bárki ezzel érvelt volna Blum mellett. Zsidózás viszont van dögivel.
bmucsai
2009. november 18. 09:43
Anti, szemít a hatóság. Náculás és fasizmus tombol. A zsidóknak félni kell, mert néha nem jön össze az üzlet.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!