Kiütéssel győzött a Fidesz

2009. november 23. 08:06

A Józsefvárosi időközi polgármester-választáson kétharmaddal nyert Kocsis Máté, a Fidesz jelöltje, Csornán Gyopáros Alpár 80 százalékot szerzett, az MSZP jelöltje nem érte el az 5 százalékot.

2009. november 23. 08:06

Csornán a Fidesz-KDNP jelöltje, Gyopáros Alpár győzött a vasárnap tartott időközi országgyűlési képviselő-választás második fordulójában 79,71 százalékos szavazati aránnyal. A második legtöbb szavazatot, 10,53 százalékot Takács Krisztián, a Jobbik Magyarországért Mozgalom jelöltje kapta. Az MSZP-s Balogh Csaba a voksok 4,64 százalékát szerezte meg, Demjén Mihályné, a Civil Mozgalom jelöltje 3,87 százaléknyi szavazatot kapott, míg MIÉP-es Molnár Tivadarra a választók 1,26 százaléka szavazott.

A két héttel ezelőtti első fordulóban ugyanez volt a sorrend. Az ötven települést lefedő csornai és környéki időközi országgyűlési képviselő-választás második fordulójában a választásra jogosultak 25,19 százaléka járult az urnákhoz.

Kocsis Mátét, a Fidesz és a KDNP jelöltjét választották meg a szavazatok 67 százalékával Józsefváros polgármesterének a vasárnapi időközi választáson.  Komássy Ákos, az MSZP jelöltje 17 százalékot ért el, Takács Gábor, az SZDSZ jelöltje valamivel több mint 8 százalékot kapott, míg Kispál Gergelyre, az LMP jelöltjére a voksok valamivel kevesebb mint 8 százaléka jutott. A szavazáson a részvételi arány elérte a 23,6 százalékot.

Kocsis Máté eddig alpolgármesterként vezette a főváros VIII. kerületét, és az önkormányzatot irányító Fidesz-KDNP-frakció vezetője. A most megválasztott polgármester mandátuma a következő önkormányzati választásig, 2010 őszéig szól. (MTI)

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Arivistus
2009. november 23. 21:12
A Fidesz szemszögéből Csorna nagyon jól hangzik, de valljuk itt első sorban a győzteshez húzás jelenségével van dolgunk. Az első fordulóban az MSZP is és a Jobbik is jobban szerepelt. Az első forduló adatai: Fidesz: 73% Jobbik: 13% MSZP: 8% A valódi választáson inkább ilyen lesz helyzet, (azt leszámítva hogy ez egy Dunántúli település ahol a Jobbik nem olyan erős).Persze ez sem olyan rossz.
luccy
2009. november 23. 15:29
Ha a Fidesz 52% lesz a részévtel alapján, akkor a Jobbiknak se lesz 10%-nál többje. Ilyen alacsony részvétel mellett szereztek 10%-ot, akkor 50-60%-os részvétel mellett nem fognak 16%-ot...kizárt. Ugyanis pont a radikális szavazók a legaktívabbak, tehátnáluk az EP-választásos arány lehet a csúcs, de még talán az is sok. MDF szerintem határon fog táncolni, MSZP 20-35%, Fidesz pedig 50-60% között. Szerintem
ádámka
2009. november 23. 12:23
5% alatt az mszp... be jó is ezt hallani! (nem érdekel a részvétel, jó hallani és kész)
SztAhanov
2009. november 23. 11:34
"a 2/3 tényleg a csodával határos eredmény lenne. Abból kellene kiindulni, hogy nem lesz meg." Ahogy ezt Orbán úton-útfélen hangoztatja is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!