Jön a Gyurcsány!

2010. február 25. 07:40

Többnyire nyugdíjasokból álló közönség fogadta Gyurcsány Ferencet hónapok óta első nyilvános megszólalásán, a Belvárosi Szabadegyetemen, de jelen volt Bauer Tamás és Vitányi Iván is. Gyurcsány ellenzéki szerepre készül, de már most keményen kritizálta a szerinte káosz apostolává vált Fideszt.

2010. február 25. 07:40
Gyurcsány Ferencet vastapssal fogadták szerdán a Belvárosi Szabadegyetem rendezvényén, hónapok óta első nyilvános megszólalásán. Gyurcsány szerint „a rendszerváltáskor megfogalmazott vágyaink nem teljesültek teljesen. Az alkotmányos forradalom sikerült, de nem történt meg a szociális és az erkölcsi forradalom”. A Jobbik megfertőzte a Fideszt, és nem látni a határt a két párt között. Gyurcsány emlékeztetett arra, hogy Orbán Viktor korábban dicsérte a Jobbikot: „Gratulálhatunk Orbán Viktornak, amit akart, sikerült, a Jobbik valószínűleg parlamenti párt lesz.” A baloldalnak nincs Orbán-fóbiája: „nem én félek a vele való találkozástól, ő fél velem találkozni”. „A Fidesz csak az erő nyelvét érti” - tette hozzá.

Korábbi teljesítményéről így vélekedett: „amit 2006-ban csináltunk, a legprogresszívabb törekvés volt. Mert a polgári modernizáció célja húzódott meg mögötte. A legpolgáribb politikát a 2006 utáni, általam vezetett kurzus csinálta.” „Ha van titok, ami felemel egy nemzetet, az nem a kormányban, hanem az emberekben van. Meg lehet ígérni, hogy lehet otthon pálinkát főzni, de ez nem egy nemzeti vízió. Az elmúlt négy évben kaptam hideget-meleget, pofonokat, volt, amit megérdemeltem. De ha van a Fidesznek történelmi bűne, akkor az, hogy az elmúlt négy évben a rendetlenség és a káosz apostola lett.” - mondta.

A volt miniszterelnök kemény ellenzéki szerepre készül: „Majd lehajtjuk a fejünket, mert mertünk autópályákat építeni! Nem! Azt mondjuk Kósa polgármesternek, hogy magának vagy szemüveg kell vagy több becsület.” Az őszöd beszédről azt mondta, „egy baj volt vele: nem volt elég bátor.” Gyurcsány azt tanácsolta hallgatóságának, „merítsenek erőt az őszödi beszédből. Végül mindig a jók győznek, és mi vagyunk a jobbak”.

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sky.net
2010. február 25. 16:44
anyakomplexusos nyugger torreádor , rángatja a vörös zászlót az öreg munkásőrözvegyek szeme előtt ezek meg még mindig rágerjednek... óóó a mi fiunk , ez a büszke fiú kűzd az arénában ... és megtapsolják ... hibbant nénikkel és bácsikkal elégítteti ki a a bukott majom hiúságát ... ejnye feri mérnem vered ki magadnak?
czepet
2010. február 25. 15:54
Adolf bá volt még ilyen eltökélt...
Google
2010. február 25. 15:14
Miért akar ez Kósának szemüveget adni? Még azt sem látja az idegtől, hogy már van neki?
Peter252
2010. február 25. 11:42
Ti alábecsülitek ezt a profi manipulátort,..rengeteg híve van és sajnos olyanok, akiket nem látunk a tévében, hanem bizony szerény körülmények közt élő, szegény emberek és rengeteg panellakó,..és azok majd tömegével mennek választani,..csak nehogy meglepetés érjen bennünket megint.:(
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!