MSZP-jelölt: polgárháború lesz!

2010. február 25. 13:51

Az ózdi MSZP-jelölt arról beszélt, hogy amennyiben a cigánykérdés nem oldódik meg Magyarországon, könnyedén polgárháborús helyzet alakulhat ki.

2010. február 25. 13:51
A helyi politikus egy lakossági fórumon fejtette ki álláspontját, ahol vendégként jelen volt Mesterházy Attila, az MSZP miniszterelnök-jelöltje is. A politikus hivatalos kampányának ez volt első vidéki állomása.

Tóth István, a választókörzet szocialista jelöltje azonnal kitért a térség legfontosabb problémájára, a cigánykérdésre, annak mielőbbi megoldását sürgetve. „Ezt a magyar társadalom nem viselheti el. A megoldást együtt kell végigcsinálnunk. Én azt hiszem, hogy még abban az időben vagyunk, amikor még le lehet ülni, és még meg lehet ezeket a dolgokat tárgyalni. Ha ezt az időt elhalasztjuk, akkor a polgárháború réme fenyeget minket” - jelentette ki.

Csupán általánosságokról beszélt viszont a cigánysággal kapcsolatos égető problémákkal kapcsolatban Mesterházy Attila. „Az a helyes, és az a jó, hogy ha a bűncselekményeknek, a bűnelkövetésnek nincs színe, nincs neve, és nincs faji hovatartozása sem” - mondta a miniszterelnök-jelölt. Ennek némileg ellentmond, hogy a párt programjában nemrég még a bűnözők etnikai hovatartozásának nyilvántartása is szerepelt.

Összesen 56 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
savanyú józsef
2010. február 26. 09:34
Akárhogy is van, polgárháború nem lesz. Bár meg lehetne fontolni egy független Romanisztán létrehozását a magyar-szlovák-ukrán-román határ környéki részen. Ennek az új államnak a létalapja - természetesen - a nemzetközi segély lenne, amelyet a jól működő uzsorásrendszer révén osztanának el. A jegybanki alapkamat ennek megfelelően havi 100% lenne (csak hitelkamat, betéti kamatra nem lenne szükség). Minden egyéb tekintetben a cigány törvények (Romani Kris) lennének az irányadóak.
PesszimPista
2010. február 25. 21:41
Én csak annak fényében értékelném a bedobott "cigánykártyát", hogy emlékszem még -talán Ferenc hatalomra kerülése után közvetlenül- mikor is Fletó kiállt, vagy egy tucat EU-s, meg visegrádi akárhányas harcostársával, és nagy dérel-dúrral meghirdette a 10-éves cigány felzárkóztatási programot. Ez még a kitudjahány lépés a szakadék felé programok előtt volt. Hát abból is csak annyi lett igaz, mint későb a Pannon Puma nagyot ugrik epizódból.
tanarseged ur
2010. február 25. 20:59
Úgy tűnik, cigányügyben a véleményeket nagyon meghatározza ám a személyes tapasztalat. (Megléte/hiánya, illetve megléte esetén a minősége.) Személyes tapasztalat nélkül is lehet valaki előítéletes, de vannak olyan helyzetek, amelyeknek az átélője nagyon nehezen tud(na) nem "rasszista" módon reagálni. Amit a káinfón írnak, az persze vagy igaz, vagy nem. Amit egyes (számomra szavahihető) ismerőseimtől hallok, az alapján viszont azt mondom: jobbliberálisoktól a konzervatívokig nagy egyetértésben nézhetjük ugyan le a Jobbikot itt a Mandineren, de van az az élethelyzet, amelyben egyszerűen iszonyatosan nehéz lenne mást választani. Könnyen vagyunk fideszesek/lmp-sek/jobb híján MDF-esek/bármi mások, amíg nem vagyunk ilyen helyzetben. Egyébként az m1-en Baló műsorában épp a cigányokról volt szó. Zsigó Jenő minden mondata újabb szavazatokat hozhat a Jobbiknak.
crm114
2010. február 25. 20:29
Mérhetetlenül gagyi és szánalmas ez az emeszpé nevű gittegylet. Most azt a jobbikos szöveget szajkózzák, hogy "polgárháborúlesz", legközelebb majd az lesz a szövegük, hogy "Az emeszpé kimontahogyvancigánybűnözés"? Ezek annyira csökött, visszamaradott nulla társaság, hogy már haragudni is nehéz rájuk. Ha nem tudnám, hogy Magyarországon vagyok, és ez az emeszpé, akkor azt hinném, hogy itt most egy párt elhatározta, hogy kísérletképpen 0%-ra próbálja tornászni magát a választásig kormánypozícióból. Ha ezt akarnák, se viselkedne infantilisebben és nevetségesebben az emeszpé. A polgárháborúhoz annyit tennék hozzá, hogy ahhoz harcoló felek is kellenek, a fegyverekről nem is beszélve. A bolti vagy kerti lopássorozat nem polgárháború.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!