Kik az MDF egyéni jelöltjei?

2010. március 09. 10:44

Az Origo kigyűjtötte a konzervatív párt legérdekesebb arcait. Van köztük erőemelő, török-szír-magyar, színjátszó muzeológus, 78 éves exállamtitkár, erdélyi székely és autórestauráló-bélyeggyűjtő is!

2010. március 09. 10:44
Az MDF Budapesten a helyek többségét átengedte az SZDSZ-nek, vidéken azonban sokan párton kívüliként adják az arcukat Bokros Lajos programjához, közülük szemezget az Origo összeállítása. Indul többek közt a 78 éves Katona Tamás, az Antall-kormány államtitkára, aki ha bejut a parlamentbe, könnyen korelnök lehet. A kézdivásárhelyi születésű Fejér László Előd 24 éves, a párt legfiatalabb jelöltje. Erdélyi és baráti kapcsolatain keresztül ismerte meg Herényi Károlyt és Dávid Ibolyát, székely magyarnak vallja magát.

Taoufik Hilmi, a szír-török származású lenti agrármérnököt Antall József szellemisége fogta meg, aki úgy kérte meg az MDF-et, hogy jelölt lehessen. Élete egyik legnagyobb élménye volt, amikor a szigetvári Barátság parkban meglátta egymás mellett Zrínyi és Szulejmán szultán szobrát. Szerinte a múltat el kell felejteni, a népek barátsága a fontos. Mészáros Tibor, a világbajnok erőemelő Szombathelyen indul, és a gyengébbek érdekeit szeretné képviselni, később akár önkormányzati szinten is. Romsics Imre, a párt kalocsai jelöltje 1975 óta gyűjt bélyegeket, civilben múzeumigazgató. Pethő István kapuvári jelölt autórestaurálással, borkóstolással tölti szabadidejét: a kadarka és a soproni rozé a kedvence.

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Diocles
2010. március 09. 13:19
Romsics még mindig múzeumigazgató? Én azt hittem, kirúgták. Szerintem ez valami tévedés lesz.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!