Levélben rettegnek a baloldali gondolkodók

2010. április 25. 21:58

Búcsú az MSZP-től címmel körlevelet juttatott el baloldali gondolkodók nevében a Stop.hu-hoz Kalmár Szilárd.

2010. április 25. 21:58

Az aláírók, többek között Tamás Gáspár Miklós, Hrabák András, Bakó András, Galba-Deák Ádám, Vajnai Attila, Droppa György azt írják, hogy megdöbbentő az országgyűlési képviselők választásának végeredménye. Magyarországon totális hatalomhoz jutott a demagóg jobboldal és Európa legerősebb gyűlöletpártja is a mi parlamentünkben szerveződhet tovább, immár közpénzből. Szerintük azonban a "legvadabb neoliberális igényeknek is kontroll nélkül megfelelő MSZP reménytelenül a politikai életünk margójára szorult", ezért "cselekedni kell!". Az MSZP-től élesen elhatárolható, erős és valóban baloldali politikai alternatívára van szükség - írják levelükben, amit a Stop.hu közölt le.

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Öreg
2010. április 26. 20:08
Szerintem is megdöbbentő az eredmény. Miféle emberek azok, akik többséggel Szanyira szavaznak. A megmondó értelmiség az MSZP szárnyai alatt szadeszosként jól élt, de ennek vége! Tessék uj pártot alapitani és ha kell, osztódással szaporodni!
devuscka
2010. április 26. 15:25
"Ki mint él, úgy ítél, Bátorság, elvtársak és elvtársnők, a demokrácia megmaradt. Az ellenzéknek elegáns alkotmányjogi elbánásban lesz része" http://inforadio.hu/hir/belfold/hir-348554/3
kaanm
2010. április 26. 15:05
Ezeknek a lángelméknek az elmúlt 8 évben bőven lett volna alkalmuk félteni az országot, megdöbbenni, kiállni az emberekért, leleplezni a hazugságot és a demagógiát, óvni a közvagyont... Nem tették. Úgy tudom, kedves TGM (és a többiek), ti amúgy is be vagytok csomagolva, a bőrönd az előszobában; ha jön a fasizmus és menekülni kell, ti készen álltok.... Gyurcsány mondta: " Ha nem tetszik, el lehet menni !" Szívleljétek meg, rettegjetek a fasizmustól, ott ahol jólesik. Az ország választott. Elegünk lett a fosztogatásból, a rablásból, a bürokráciából, a hazudozásból, abból, hogy amihez nyúltatok az tönkrement.
kockadroid
2010. április 26. 12:32
Na meg az is egy tévedés, hogy alternatív baloldalra van szükség. Igen, baloldalra szükség lenne, de az MSZP már rég óta nem az. Megújulásról beszélni meg már egy kicsit késő. Előbb kellett volna. Még a választások előtt. Mondjuk kicsit másképp összeállítani a listákat. Idejében megszabadulni a liberálisaktól, a milliárdosoktól, a hatalomért tülekedőktől (akik csak a zsákmányszerzés céljából férkőztek be), de leginkább a csalóktól. Nem hiszem, hogy az önkormányzati választásokig túl sok megújulás várható. A régi motorosok már ott ülnek, bejutottak a listán. Nekem az a gyanúm, hogy kell még egy vereség nekik ahhoz, hogy igazán felfogják a dolgot.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!