OVB: Nem vagyunk felelősek

2010. április 13. 17:55

Szigeti Péter szerint felvethető hogy az OVB vasárnap bizonyos döntések esetében alulinformált volt.

2010. április 13. 17:55

A vasárnapi szavazási problémákat elemezte az Országos Választási Bizottság (OVB). Megismételték, hogy nem az OVB a felelős a történetekért. Az OVB tagjai vitáztak arról, hogyan lehetne elkerülni a választópolgárok többórás sorban állását a második fordulóban.

Szigeti Péter, az OVB elnöke arról beszélt, hogy a jogalkotó az igazolással szavazásnál bizonyos feltételek bekövetkezte esetén végrehajthatatlan szabályozást alkotott. Mint mondta, az igazolással szavazás rendszerének átalakítása nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket.

 

Emlékeztetett: az Országos Választási Iroda mellett a területi választási irodák és a jegyzők vezetésével a helyi választási irodák bonyolítják le a választást. Szigeti szerint „felvethető hogy az OVB a vasárnap bizonyos döntések esetében alulinformált volt”. Akkor, amikor 16 órakor értelmezte a szavazókörök előterének fogalmát, a testület alulinformált volt - jelentette ki -, a 19 óra előtt nem sokkal hozott döntésekor pedig „téves információs helyzetben, mivel úgy tudták, a probléma csak néhány szavazókört érint, és ott is egy-másfél órán belül befejeződik a szavazás. Felhívta a figyelmet arra, hogy az előzetes eredmény nyilvánosságra hozatala „semmit sem késett”, 23 órára már ismert volt. Kérdésként vetette fel, az adott törvényi szabályozás keretei között lehet-e másként lebonyolítani a második fordulót, hogy elkerüljék a tömegjeleneteket, illetve, hogy milyen szakmai javaslatok vannak, amelyek segíthetik a probléma megoldását.

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
HattoryHanzo
2010. április 13. 19:13
Azt, hogy hányan jelentkeztek át másik szavazókörbe, nem vasárnap tudták meg. Azt, hogy egy szavazókör mennyi embert tud normálisan fogadni, nem vasárnap tudták meg. Azt, hogy az új szabály miatt egy szavazókörbe irányítják az átszavazókat, nem vasárnap tudták meg. Azt pedig, hogy a felelősséget vállalni kell, még ma sem tudják. Égés a köbön.
miloka
2010. április 13. 18:18
És azért jelentette be olyan kéjes mosollyal, hogy az eredmény kihirdetése és a kampánycsend kitolva bizonytalan ideig!! Amúgy meg megint hazudik. Már az eu-s választások után jelezte az ottani szavazatszedő bizottság elnöke, hogy probléma van és lesz is , ha nem változtatnak!!! Azonban ezt egy vállrándítással elrendezték!
sky.net
2010. április 13. 18:15
majmot soha ne hibáztassál... úgysem ismerné el : azért majom
Teknős
2010. április 13. 18:11
De meglepődtem! Az elmúlt nyolc évben soha semmiért sem voltak felelősek. Mindig volt valaki másra mutogatni, hogy miért nem. Méltó befejezése ez a nyolc évnek!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!