Bihari Mihályt jelöli alkotmánybírónak a Fidesz

2010. június 15. 15:11

A Fidesz-elnökség június 25-én teszi meg javaslatát a köztársasági elnök személyére - a döntés előtt Orbán Viktor Balogh Andrással, az MSZP államfőjelöltjével is szeretne találkozni. A Fidesz Bihari Mihályt jelöli az Alkotmánybíróság egyik tagjának.

2010. június 15. 15:11

Kósa Lajos, a Fidesz ügyvezető alelnöke a párt keddi elnökségi ülésén hozott döntéseket ismertetve újságírók előtt elmondta: egyelőre hatnál is több személy jöhet szóba államfőjelöltnek, a párt elnöksége a végleges döntést június 25-én terjeszti a frakció elé. Kezdeményezik azt is, hogy a Fidesz-frakció hívja meg egyik ülésére Balogh Andrást, az MSZP államfőjelöltjét, mert szeretnének a döntés előtt tájékozódni.

Kósa Lajos az alkotmánybírák jelöléséről annyit mondott: a Fidesz az egyik üres posztra Bihari Mihály volt alkotmánybírót, a testület volt elnökét jelöli. A másik alkotmánybírósági tagra majd akkor tesznek javaslatot, ha az Országgyűlés elfogadja a jelölés új szabályait.

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
johnnycage
2010. június 15. 17:27
http://www.parlament.hu/kepviselo/elet/b159.htm
Öreg
2010. június 15. 16:36
Minden elismerésem a jelölőké. Biharit eddig is a tudás, a hazaszeretet és az erkölcs jellemezte, nem fogunk csalódni benne. Ha megválasztják, 2014 után is marad!
states
2010. június 15. 16:15
Na ez már jobban hangzik, már féltem, hogy találtak megint valakit a frakcióban, aki éppen ráér alkotmánytbírálni...
zoli 29
2010. június 15. 15:41
Végre egy jó személyi döntés (habár nem tudom, Bihari elvállalja-e, nem lesz-e visszalépés az AB-elnökség után). Még sok ilyet, és kevesebb Domokos Lászlót!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!