Kiárusítanák a bezárt kórházak értékeit

2010. június 26. 12:25

A Magyar Nemzet szombati száma szerint értékesítené a bezárt kórházakban talált antik tárgyakat az Egészségügyi Készletgazdálkodási Intézet. A szervezet azóta már menesztett vezetője, Kárpáti Zsuzsa ehhez nemrég kérte a szakminisztérium hozzájárulását.

2010. június 26. 12:25

A lap szerint a listán szerepelnek egyebek között az Országos Pszichiátriai és Neurológiai Intézet főigazgatói szobájából származó barokk bútorok, egy XVIII. századi, 24 karátos aranylemezekkel díszített, kézi faragású óra és egy Bösendorfer zongora is. Úgy tudják, az EKI mintegy 100 olyan ingóságot értékeltett fel igazságügyi szakértővel. Kárpáti Zsuzsa a lapnak annyit mondott, hogy útmutatást várva írt levelet a tárcának, azt szerette volna megtudni, mik a terveik az értékesebb vagyontárgyakkal, mert az EKI-nek - mint a megszűnt kórházak jogutódjának - feladata közé tartozik a feleslegessé vált vagyontárgyak hasznosítása.

A Magyar Nemzet emlékeztet arra, hogy három évvel ezelőtt több nagy kórházat bezárt az előző egészségügyi kormányzat, köztük az OPNI-t, a svábhegyi gyermekgyógyintézetet és a Szabolcs utcai Országos Gyógyintézeti Központot, azt ígérve, hogy az ingatlanokat értékesítik, s a befolyó pénzt egészségügyi fejlesztésekre fordítják. Eddig azonban egyetlen épületet sem adtak el, viszont hatalmas összegeket költöttek őrzésükre. A lap szerint az ingó vagyon nagy részének is lába kelt időközben, ugyanis a bezárt intézmények ingó vagyonának könyv szerinti értéke több milliárd forint volt, az EKI-hez pedig már csak néhány százmillió forint értékű vagyon került.

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
slomovicz
2010. június 26. 13:47
A Magyar Nemzet szombati száma szerint értékesítené a bezárt kórházakban talált antik tárgyakat az Egészségügyi Készletgazdálkodási Intézet. A szervezet azóta már menesztett vezetője, Kárpáti Zsuzsa ehhez nemrég kérte a szakminisztérium hozzájárulását. Ezek az antik bútorok. a szoci pártagok kastélyberendezéseihez kellettek volna. Hát ez már nem jött be. :-)
drienovác
2010. június 26. 13:37
így szokott lenni, nem? szépen mindent széthordanak, mint anno az államosításkor hányszor lehet ellopni egy országot?
miloka
2010. június 26. 13:20
Szerintem KZS-nak már megvolt a vásárlói köre! :)))
trudi
2010. június 26. 12:45
Zongora?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!