Nem lesz kötelező az erzsébetvárosi csendrendelet

2010. június 25. 13:04

A lakók fognak dönteni a szórakozóhelyek és boltok nyitvatartásáról, az üzletekkel szomszédos társasházak a jegyzőnél kérvényezhetik a korai zárást, döntött az erzsébetvárosi közgyűlés pénteken. A civilek a Facebookon győzelemként fogják fel a döntést.

2010. június 25. 13:04

A Szövetség Erzsébetvárosért frakció javaslatát fogadta el pénteken a hetedik kerületi közgyűlés a csendrendelet ügyében, ez az általános tilalom helyett lehetőséget ad a lakóközösségeknek, hogy korai zárásra kényszerítsék a problémás szórakozóhelyeket, írja a Népszabadság. Az elfogadott rendelet szerint az üzletek nyilvántartása korlátozható éjfél és reggel 6 óra közt, ha azt az üzletnek helyt adó és a szomszédos társasházak, nem pedig egyes lakók kérik - hogy az adott hely meddig maradhat nyitva, azt a jegyző dönti el.

Ha egy üzlet megszegi a nyitvatartási szabályokat, bírságot kaphat, határozott időre bezárathatják az üzletet, vagy végső esetben visszavonhatják a működési engedélyt. A rendelet nem vonatkozik minden üzlethelyiségre, csak az alkoholt is árusító vendéglátóhelyekre, ez alól is kivételt képeznek a szállodák éttermei és bárjai. Az eredeti rendelet - mint azt a Hírszerző kiderítette - utóbbiakra is vonatkozott volna.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!