Óriásbüntetés a vasútépítőknek

2010. június 09. 15:48

Hétmilliárdos kartellbírságot szabott ki a Gazdasági Versenyhivatal négy vasútépítő cégre. A vállalatok a magyar vasúthálózat felújítása és átépítése során működtek együtt, ötödik társuk együttműködött a hatósággal, így elkerülhette a szankciót.

2010. június 09. 15:48

7 milliárd 178 millió forint bírságot szabott ki a Gazdasági Versenyhivatal négy vasútépítő cégre. A Colas-csoporthoz tartozó Colas Zrt. 1,5 milliárd, a Swietelsky- csoporthoz tartozó MÁVÉPCELL Kft. 2,1 milliárd, a MÁV MTM Rt. 178 millió, a STRABAG-csoporthoz tartozó Szentesi Vasútépítő Kft. pedig 3,4 milliárd forint büntetést fizethet. A cégek a magyarországi vasútvonalak felújítására és rehabilitációjára kiírt közbeszerzési eljárások során egyeztették terveiket, megállapodtak a piac felosztásáról és egyes esetekben a győztest is előre kiválasztották maguk közül.

A megállapodásban részt vevő ötödik vállalkozás, a Vasútépítők Pályatervező, Kivitelező és Iparvágányfenntartó Kft. együttműködött a hatósággal, így elkerülte a díjkiszabást.

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Merillincs
2010. június 09. 16:09
A MOL-tól 30 milliárd, ezektől is bejön majd 3-4 (van közte felszámolás alatti cég is). Csupa jó hír a kincstárnak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!