Alkotmánybíró lehet Stumpf István

2010. július 16. 13:00

Bihari Mihályt és Stumpf Istvánt szeretné alkotmánybírónak Orbán Viktor - jelentette be Szijjártó Péter. Házelnöknek a korábbiakhoz híven Kövér Lászlót jelöli a Fidesz. Stumpf néhány hónapja még a média üzletágban terjeszkedett.

2010. július 16. 13:00

Házelnöknek a korábbiakhoz híven Kövér Lászlót javasolja megválasztani a Fidesz és a KDNP országgyűlési képviselőcsoportjának Orbán Viktor, a vezető kormánypárt elnöke. Szijjártó Péter, miniszterelnöki szóvivő közölte azt is, hogy Orbán Viktor alkotmánybírónak Bihari Mihályt és Stumpf Istvánt indítványozza megválasztani.

Schiffer András, az LMP parlamenti frakcióvezetője pénteki budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta: habár Stumpf István kiváló ifjúságkutató és politológus, de nem felel meg a vonatkozó törvény követelményeinek, a jogszabály ugyanis legalább 20 éves szakmai gyakorlatot vagy pedig kiemelkedő elméleti tudást és meghatározott tudományos fokozatokat ír elő. Schiffer András meglepőnek, sőt botrányosnak nevezte, hogy Orbán Viktor miniszterelnök levélben jelezte, kiket látna szívesen alkotmánybíróként.

Összesen 151 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
trust
2010. július 18. 07:42
Igen, Bihari Mihályt én is támogatnám, az ő munkássága az elmúlt években látható volt. Nagyon sokat tett azokért az emberekért, akiket 2006-ban lelövöldöztek gumilövedékkel, megvertek, mert a kormány rájuk küldte a rendőröket meg nem tudni még, hogy milyen nemzetiségű fekete ruhás embereket. Remélem arra is fény derül, hogy kik voltak, hogy kerülhettek oda, ki vezényelte őket oda, végül pedig megkapják a "jól megérdemelt" börtönbüntetésüket. Stumpf István, hát róla nem tudok sokat, és mivel emberként nem tartom sokra, nem örülök neki, hogy ő is jelölt. De ne legyen igazam, legyen jó alkotmánybíró belőle. Akkor majd biztosan megváltozik a véleményem róla, de addig nem!
picur3ka
2010. július 17. 11:59
Na, latom, mindenki hulye, bezzeg a fuggetlenek!
WLaci
2010. július 17. 02:17
Szerintem Stumpf sokkal jobb, mint egypár felmerült jelölt (Kukorelli, Péterfalvi). Van egy jó rálátása a politikai rendszerre, mivel politológus, és ez jó lesz a sok alkotmányjogász között. Azt sem mondanám, hogy pártember, már régen, 2002-től független értelmiségiként "osztja az észt".
slomovicz
2010. július 16. 18:52
Nem igazán értem, hogy Bihari miért van " rendben", Stumpf- viszont nincs. Ja értem, itt működik most , a te - komcsid Stumpf- rossz komcsi- a Bihari mint MSZPM politikus- az én komcsim tehát jó komcsi, -rendben. :-)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!