Átvilágítják a Balassi Intézetet

2010. július 29. 14:35

Átvizsgálja a kormány a Balassi Intézet, a New York-i Magyar Kulturális Központ és a New York-i magyar évad gazdálkodását, miután kiderült, hogy Orsós László Jakab, a kulturális alapítvány korábbi elnöke megkérdőjelezhető tevékenységet végzett.

2010. július 29. 14:35

Átvilágítás zajlik a Balassi Intézetnél, a külföldi kulturális intézetek felügyeleti szervénél: vizsgálják az intézet, a New York-i Magyar Kulturális Központ, valamint a New York-i magyar évad gazdálkodását is - mondta Hatos Pál, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium miniszteri biztosa csütörtökön. A politikus a Magyar Nemzet csütörtöki számában megjelent információkra reagált, miszerint Orsós László Jakab, a New York-i Magyar Kulturális Központ korábbi igazgatója még munkaviszonyának fennállása alatt alapítványt hozott létre 2007-ben Cultura Hungarica Foundation néven, amelynek a vezetője lett.

Az igazgató erről nem tájékoztatta a Balassi Intézetet, így az nem kapott éves beszámolókat az alapítvány működéséről és annak gazdálkodásáról, pedig a köztisztviselők jogállásáról szóló törvény előírta volna azt. Az alapítvány működése körül sok a kérdés, mivel nem tudni, milyen programokra költöttek Orsósék, akik közalkalmazottként az intézet mellett működő alapítványukban önmaguk felett gyakorolhatnak kontrollt.

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
magnamater
2010. augusztus 02. 15:08
Ejnye,ejnye! De máraz Orsós névre felfigyelhettek volna.
hogyne
2010. július 29. 15:02
Át is kell, ahogy hallottam, ott sem ment minden tisztán jó MSZP-s szokás szerint.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!