Jobbik: romáknak nem jár adomány

2010. július 13. 13:52

Származásuk miatt nem adott a párt által gyűjtött adományokból a roma árvízkárosultaknak egy jobbikos aktivista. A TASZ az Egyenlő Bánásmód Hatósághoz fordult az ügy miatt.

2010. július 13. 13:52

Az észak-borsodi Szalonna roma lakói nem kaphattak a Jobbik monori alapszervezete által gyűjtött adományokból. A romák szerint az adományokat osztó Jobbik-aktivista nyíltan a származásukra utalva utasította el őket.

A monori Jobbik honlapján olvasható felhívás nem említi, hogy csak a többségi árvízkárosultak számára gyűjtenének. Az adományosztásról szóló beszámoló azonban már „a Bódva áradása és a belvíz sújtotta magyarok számára” eljuttatott adományokról szól. A romák diszkriminációját látszik erősíteni a kuruc.info felhívása is, mely szerint a nemzeti radikális szervezetek mellett a Jobbik által szervezett gyűjtés adományozója „csak magyar családokat támogat”.

Ez azonban tilos, hiszen az egyenlő bánásmódról szóló törvény a pártokra is vonatkozik, tehát nem tehetnek különbséget emberek között etnikai alapon. Az esetet feltáró Társaság a Szabadságjogokért az ügy miatt az Egyenlő Bánásmód Hatósághoz fordult. A Jobbik monori elnöke egyelőre nem kívánt nyilatkozni az ügyben, Dúró Dóra pártszóvivőt pedig még nem érte el az Index.

Összesen 77 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
MakkA
2010. július 14. 14:35
Ábel juhpásztor lett, Kain pedig földműves. Bizonyos idő elteltével történt, hogy Kain a föld terméséből áldozatot mutatott be az Úrnak. Ábel is áldozatot mutatott be, nyája zsenge bárányaiból, azok zsírjából. Az Úr kegyesen tekintett Ábelre és áldozatára, Kainra és áldozatára azonban nem tekintett. Ezért Kain nagyon haragos lett és lehorgasztotta fejét... (Ter 4,2) ...és a TASZ-t hívta segítségül. Az meg jött, és feljelentette a Jóistent is az egyenlő bánásmód hatóságnál. MA
MakkA
2010. július 14. 14:32
A mennyek országa hasonlít a gazdához, aki kora reggel kiment, hogy munkásokat fogadjon szőlejébe. Miután napi egy dénárban megegyezett a munkásokkal, kiküldte őket a szőlőbe. A harmadik óra körül megint kiment, s látta, hogy mások is ácsorognak ott tétlenül a piacon. Megszólította őket: Menjetek ki ti is a szőlőmbe, és majd megadom, ami jár nektek. Azok ki is mentek. A hatodik és kilencedik órában újra kiment, s ugyanígy tett. Amikor a tizenegyedik óra tájban is kiment, megint talált ott ácsorgókat. Megkérdezte tőlük: Mit ácsorogtok itt egész nap tétlenül? Nem fogadott fel minket senki - felelték. Menjetek ki ti is a szőlőmbe - mondta nekik. Amikor beesteledett, így szólt a szőlősgazda vincellérjéhez: Hívd össze a munkásokat, és add ki bérüket, kezdve az utolsókon az elsőkig. Jöttek tehát, akik a tizenegyedik óra tájban álltak munkába, és fejenként egy dénárt kaptak. Amikor az elsők jöttek, azt hitték, hogy ők majd többet kapnak, de ők is csak egy-egy dénárt kaptak. Amikor átvették, zúgolódni kezdtek a gazda ellen. Ezek az utolsók csak egy órát dolgoztak - mondták -, s ugyanúgy bántál velük, mint velünk, akik viseltük a nap terhét és hevét. Barátom - felelte egyiküknek -, nem követek el veled szemben igazságtalanságot. Nem egy dénárban egyeztél meg velem? Fogd, ami a tied és menj! Én az utolsónak is annyit szánok, mint neked. Vagy nem tehetem a sajátommal azt, amit akarok? Rossz szemmel nézed, hogy jó vagyok? Így lesznek az utolsók elsők, az elsők meg utolsók. (Mt 20,1) (Aztán jött a tasz, és feljelentette a szőlősgazdát az egyenlő bánásmód hatóságnál.) MA
magnamater
2010. július 14. 11:45
Adok,akinek adok, mondá az Úristen. Emberi viszonylatban is így van. Ha megmondják, kinek adjakaz már nem adomány.hanem adó vagy sarcAz adományozó akarata kell, hogy érvényesüljön,és nem volt vitás,magyaroknakgyűjtöttek, magyarok kapták
gab82
2010. július 13. 17:56
ott rohadjanak meg! fulladt volna mindegyik mocskos cigány a vízbe! Méghogy segélyt nekik!!! A gátra meg lusták voltak menni védedkezni, de segíly az kéne! Pusztuljanak MIND rohadt szemét cigányok!!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!