Meleg-emlékhelyet gyaláztak

2010. július 26. 14:20

Meggyalázták Kertbeny Károly műfordító síremlékét a Kerepesi úti temetőben, a Szivárvány Misszió Alapítvány feljelentést tett.

2010. július 26. 14:20

A Szivárvány Misszió Alapítvány közlése szerint neonácik gyalázták meg Kertbeny Károly író, műfordító síremlékét a Kerepesi úti temetőben. A tettesek egy fekete lepellel fedték le a síremléket, majd az ószövetségi Leviták könyvéből helyeztek el azon egy feliratot: „Ha valaki férfival hál úgy, ahogyan asszonnyal szoktak hálni, mivel utálatosságot követtek el mindketten, halállal lakoljanak, vérük rajtuk”.

Sánta Mária, az SZMA képviselője szerint neonáci internetes bejegyzések alapján a múlt hét közepén történhetett a rongálás. Rongálás és közösség elleni izgatás miatt feljelentést tettek ismeretlen tettes ellen. „Nyilvánvalóan nem pusztán sírgyalázás történt, hanem a tettes neonácik tudatosan a magyar melegközösség egyetlen jelképes helyét csúfították el” - közölte.

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
orion
2010. július 27. 12:14
Ki ez a Kertbeny Károly? Nekem is ez volt az első kérdésem.. A Wiki elég szűkszavú, de mint kiderült, ő alkotta meg a "homoszexuális" kifejezést. Aki meg önkielégít az a "monoszexuális". Pazar, már ezt is tudom:) Egy elvetélt újságíró, valamilyen orvosi tanulmányokkal-aki végül gyenge-közepes műfordító lesz, hivatásos levelező-ma talán a "közíró" lenne a megfelelő szó;aki kora minden híres emberéhez dörgölődzött és a naplójában nagyrészt mindenféle pasik kankójáról értekezik. Nem mellesleg időnként kémnek meg ügynöknek jelentkezik különféle európai rendőrségeken. Móra Ferenc szerint sokat téved, amikor másokról beszél, de a legmegbízhatatlanabb, ahol magáról szól. Nomen est omen: Karl-Maria Benkert az eredeti neve. Manapság így lesz egy félbolond, identitászavaros izgága pasi(?)az "első melegjogi aktivista", akinek egyesek számára "kultikus emlékhely" lett a sírja. Jellemző, hogy jobbat nem találtak. (Amúgy meg milyen náczuló hungarista operál ószövetségi idézetekkel? Csak nem önmerényelésről van szó?Lement a felvonulás és senkit nem vertek össze..kell a híranyag?)
medve
2010. július 26. 21:37
Mindenki, aki sírokat rongált, undorító állat.
red label
2010. július 26. 17:15
Még jó, hogy nincs több kegyhely!!!
teglagyarimegallo
2010. július 26. 15:41
No azért remélem Viktor odahat, hogy a hungaristák ne ugráljanak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!