Csendrendelet a II. kerületben is?

2010. augusztus 03. 16:14

Korlátozná a vendéglátóegységek kerthelyiségeinek nyitvatartását Láng Zsolt, II. kerületi polgármester. A rendelet alól csak a kerület vezetője adhat felmentést, de csak évente ötször.

2010. augusztus 03. 16:14

Láng Zsolt, a kerület fideszes vezetője a kerthelyiségek éjszakai elhallgattatását célzó rendeletének indoklásában azt írja: „A nyári időszakban a vendéglátó egységek kerthelyiségeinek éjszakai nyitvatartása a kerületi lakosok pihenéshez való jogát csorbítják, nagymértékben zavarják”.

A rendelet értelmében a vendéglátó üzletek kerthelyiségei és a szabadtéri rendezvények 23 óra és 06 óra között nem tarthatnak nyitva augusztus 15-től. A tilalom nem vonatkozik a szállodák nyitott teraszaira és kerthelyiségeire, illetőleg szilveszterre és augusztus 20-ára. A csendrendelet alól csak a polgármester adhat felmentést, de csupán évente legfeljebb öt alkalommal, és csak akkor, ha egy éven belül nem volt „megalapozott lakossági panasz a vendéglátó üzlet működésére”.

A rendeletről kedden délután dönt a kerület képviselőtestülete.

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
szpal
2010. augusztus 03. 17:44
ami fontos: kerthelyiségekben korlátoznák. Nem mindenhol.
Reakczy Jóska
2010. augusztus 03. 17:43
Ajjaj, pártállástól függetlenül a gerontokrácia érdekeinek kiszolgálóival van dolgunk városszerte. Lassan majd egymásnak ugranak, hogy minden bot végén legyen gumidugó?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!