Diszkriminálják a fegyvereseket?

2010. augusztus 19. 15:37

Már az önkormányzati választásokon sem indulhatnak a három éven belül leszerelt rendőrök, a katonák és nemzetbiztonsági szolgálatoknál dolgozók. A fegyveresek érdekvédelmi szervezete diszkriminatívnak tartja a módosítást.

2010. augusztus 19. 15:37

Csütörtöktől hatályos azaz alkotmánymódosítás, ami a rendvédelmi szervek és a honvédség leszerelt tagjainak megtiltja a választásokon való indulást távozásuk után három évig. A MR'-Kossuth Rádió Bárdos Judittól, a Belügyi és Rendvédelmi Dolgozók Szakszervezetének főtitkárától úgy értesült, hogy négy-öt kollégájuk szeretett volna indulni az önkormányzati választáson.

Az érintettek valószínűleg megtámadják az elutasító határozatokat, a szakszervezet pedig jogi segítséget nyújt nekik. Bárdos Judit mindettől függetlenül teljesen diszkriminatívnak tartja a jogszabályt. „Ezeket a kollégákat úgy büntetik, mintha valamilyen bűncselekményt követtek volna el, hiszen a közügyektől való eltiltásnak az egyik eleme, amikor valaki elveszti a passzív választó jogát is” – fogalmazott a szakszervezeti főtitkár.

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
magnamater
2010. augusztus 19. 16:49
Miért tiltották meg a hívatalos fegyveres állománynak a párttagságot? Hogy elleplezzék, pártpolitikai célra használják őket?
StG
2010. augusztus 19. 16:20
"Nekik kéne a legjobban ismerniük a törvényeket, mely szerint fegyveres testületek tagjai NEM politizálhatnak. " Ha figyeltél, itt éppen azokról van szó, akik MÁR nem tagjai a testületeknek. (Meg persze az is megér egy misét, hogy lett az 5 év tilalmi időből 3.)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!