Izzasztó illegalitás

2010. augusztus 13. 16:31

A Mandiner ellátogatott a dr. Dániel Péter által szervezett Ellenfülke-forradalmi és Kaszinótojás Fesztiválra. A fesztivál a tűző pénteki napon sikeresen zajlott le, talán azért, mert a célközönséget a Sziget kevéssé érdekli. A NENYI ellen szervezz demonstráció emelkedett mozgalmi hangulatban zajlott le, bár kicsit meghaladta saját magát: fülledt Viktátorozásba torkollott.

2010. augusztus 13. 16:31

A Gödörnél nyugdíjasok sorakoznak, szervezkednek. Szokatlan ez, de hát ilyen is van, gyorsan kell vinni az Orbán-bullának nevezett NENYI-parafrázisokból, mert hát mi megvédjük a demokráciát. Egy bácsi feláll a padra és hozzáteszi: angolul is van, magyarázzuk el külföldi ismerőseinknek is ezt a szégyent. Átmegyünk a beszédekhez a füves részre, mert érezzük: a tenni akarás szaga van a levegőben.

Meg az izzadtságé. A rendezvényt egy ifjú szocialista nyitja, akinek a későbbiekben majd a tréfamester szerepe jut, ám most még be kell érnünk egy szolid nyitánnyal. Utána következik Dániel Péter, aki szenvedélyes beszéddel tüzeli a közönséget: beszél a néhány hónap alatt romba döntött országról, beszél a büntetőjog tönkretételéről, az ellenzék megfélemlítéséről. Természetesen szóba kerül az is: mekkora bátorság volt ide eljönni. Egyébként is, az orbánista rendőrtiszt nem engedte, hogy áramot kapjanak a Gödörtől, fasizálódunk, nincs mese.

Az ügyvéd úr után végre a szocialista komédiás következett, aki a demokráciát őszintén féltő nénik és bácsik nagy örömére végre megosztott velünk pár király Orbán-viccet. Ahogy a nagykönyvben megvan írva, hiszen a humorérzék még a jeges fasizmus idején is megmarad. Ebből nincs mit engedni.

Olyan gyöngyszemekkel találkozhattunk mint az Amikor Orbán Viktor levegőt vesz, az maga a kinyilatkoztatás, vagy az Orbán Viktor olyan jó magyar, hogy TURULkozóval törölközik. Ez már valami. Mellettem egy értelmiséget sugárzó arcú fiatal egyre hangosabban röhög. Hiába, így kell nyitni az ifjúság felé.

A Kaszinótojás Fesztivál nagyszínpadán csak ezután következett a sztárvendég, az angyalföldi celeb, a nagyszerű Szanyi Tibor. Izzadt ő is, nagymértékben. Nos, a Kapitány nem csűrte-csavarta a szót: néhány perces rövid felvezetés után elmondta tíz másodperces beszédét, amiben Petőfi Sándortól idéz, de reméli tőle is idézik majd az idézetet. Nem tudunk másra gondolni, mint hogy a 168 Óra szerkesztőségében papíron tumblerezgetnek. Zsibbadjon még egy kevés Viktor-viccel, és hallgassa a szocialista kampányfőnököt!

 

 

Most már bevallhatjuk: mi kaszinótojást akartunk enni a Gödörnél, az pedig nem volt a helyszínen. Milyen Kaszinótojás Fesztivál ez? Felemás élményekkel távoztunk, miközben a szocialista értelmiség átvette és összefirkálta a nyilatkozatokat

Összesen 75 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
vizipipa
2010. augusztus 14. 13:05
Nemrég említette egy "elemző", hogy 2002 után cirka 10 ezer embert cseréltek le. Biztos egytől-egyig független volt. Akkor te szeretnéd ha maradnának. Én meg nem. Karakteres szakszervezetissel 30 évvel ezelőtt találkoztam utoljára. Az se az embereket védte, hanem a szakszervezeti "jogokat". Értsd: önmagát. Arról, hogy szakszervezettel külföldön is lehetett nyaralni azért tudok, mert egy barátom felesége egy szakszervezetis titkárnője volt. Neki jutott ilyen (is)!
tevevanegypupu
2010. augusztus 14. 11:02
Egyebkent talan tenyleg kicsit tulzas ez a nemzeti egyuttmukodes-eroltetes: en peldaul nem akarok nagyonsok mindenkivel egyuttmukodni. Sot vannak akiket kifejezetten kerulni szeretnek, mukodjon egyutt veluk egy kaszinotojas de nem am en!(: Kulonben ez az egesz inkabb csak egy olyan kis szinjatek lehetett mint a vaniliakarikas performansz, kis szarnyprobalgatas, ilyesmi. Nem kell komolyan venni.
HattoryHanzo
2010. augusztus 14. 09:02
Ilyen kurva melegben valóban csak a legelszántabbak vesznek részt ilyen ökörségen, ráadásul szegénykéimnek még baromi sokára tarthatott hazaérni, mire végre lerázták az őket követő titkosszolgálatosokat, mert követés/megfigyelés/üldözés nélkül a diktatú szart sem ér. Bors Máté Baráti Kör.
magnamater
2010. augusztus 14. 07:44
Minő bátor társaság! Neki mertek esni egy jámbor papirosnak! Ám mégis hasznosabb lett volna, ha elmennek parlagfüvet irtani.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!