Részt vesz a kormányülésen Schmitt Pál államfő

2010. augusztus 11. 09:00

Részt vesz a szerdai kormányülésen Schmitt Pál köztársasági elnök. Az Alkotmánybíróság szerint az államfő nem része a végrehajtó hatalomnak. Ugyanakkor a köztársasági elnök részvételét a kormányülésen nem írja elő, de nem is tiltja egyetlen szabály sem.

2010. augusztus 11. 09:00

Részt vesz a szerdai kormányülésen Schmitt Pál - írja a Népszava. A köztársasági elnök egyetlen elődje sem tett ilyet. A lap idézi Halmai Gábor alkotmányjogászt, aki szerint az Alkotmánybíróság már 1991-ben kimondta, hogy az államfőnek semmi köze a végrehajtó hatalomhoz. Ugyanakkor a köztársasági elnök részvételét a kormányülésen nem írja elő, de nem is tiltja egyetlen szabály sem - tette hozzá.

Halmai úgy látja: ez is azt bizonyítja, amit korábban Orbán Viktor és Schmitt Pál hangoztatott, hogy a köztársasági elnök a végrehajtó hatalom része. Schmitt Pál egyébként a kormányülés után sajtónyilatkozatot tesz, melyben várhatóan szó lesz majd a még aláírásra váró törvényekről is.

Összesen 63 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
elfelejtette
2010. augusztus 11. 18:58
Aztán majd az Alcsúti gyerek egyszer csak helyet cserél Schmittel, és ő lesz a közt. elnök. Ahogy azt a mélyenszántó ballib értelmiség megjósolta!
már foglalt
2010. augusztus 11. 18:55
minek kell elmenni? amit az orra alá dugnak, azt úgyis aláírja, más feladata nincs
szonja91
2010. augusztus 11. 14:45
Jól teszi, hogy rész vesz rajta!
HattoryHanzo
2010. augusztus 11. 11:56
Teljesen praktikus, hogy Schmitt néha benéz a Parlamentbe, legalább fel tudja vinni magával a Sándor-palotába a törvénytervezeteket, amiket majd neki kell aláírnia. Ha motorral megy, rengeteg papírt tud majd mozgatni. Tök jó.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!