Nem tesz igazságot az ombudsman a Jobbik-videó ügyében

2010. szeptember 30. 12:35

Az ombudsman elvi állásfoglalása szerint a Magyar Televízió és a Magyar Rádió illetve az OVB is törvényesen jártak el a Jobbik kampányvideójának ügyében.

2010. szeptember 30. 12:35

Le kell adnia a Jobbik kifogásolt reklámfilmjét a Magyar Televíziónak (MTV) és a Magyar Rádiónak (MR) is - határozott hétfőn az OVB. A két közmédium felülvizsgálati kérelemmel fordult a Legfelsőbb Bírósághoz (LB), amelynek legkésőbb pénteken döntenie kell az ügyben.

Kállai Ernő, a nemzeti és etnikai kisebbségi jogok országgyűlési biztosa közölte, elviekben szerinte a közmédiumok és az OVB is törvényesen jártak el. Kállai szerint a jogorvoslati eljárás lehetőséget ad a Legfelsőbb Bíróságnak arra, hogy feloldja az ellentmondást a két hivatkozási alapként szolgáló szabályozás, a médiatörvény és a választójogi törvényi között.

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
freehckr
2010. szeptember 30. 15:32
Bréking! LB döntött: mehet a Jobbik reklám a tévében és a rádióban. Következő műsorszámunk: Ki mond le ma? Piszkos politikai játszmák tíz percben. :)
freehckr
2010. szeptember 30. 14:31
Kállai Ernő a tipikus rasszista cigány...
szpal
2010. szeptember 30. 13:41
nincs ellentmondás a két törvény között, a sajtómunkások voltak túlbuzgók
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!