Rétvári: Átalakítjuk a háttérintézményeket

2010. szeptember 13. 09:21

Az államtitkár szerint rövidesen megkezdődik bizonyos költségvetési szervek központi hivatalokká való átalakítása. Rétvári Bence úgy véli: ez csökkenti a kifizetett bértömeget is.

2010. szeptember 13. 09:21

Rétvári Bence, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára közölte: a háttérintézmények kormányzati átalakítása után több mint féltucat költségvetési szerv alakul központi hivatallá a közeljövőben.

A Magyar Közlönyben megjelent kapcsolódó kormányhatározat alapján átalakul a Szülőföld Alap Iroda, a korábbi OKM Támogatáskezelő Igazgatósága, a Magyar Külügyi Intézet, a PM Nemzeti Programengedélyező Iroda, valamint az Ecostat Gazdaság- és Társadalom Kutató Intézet is.

Az érintett minisztériumok vezetői a hét közepéig döntenek arról: a hozzájuk kapcsolódó szervek hogyan fognak integrálódni a központi rendszerbe. Rétvári szerint az átalakítások megszüntetik a párhuzamos foglalkoztatást, így az összes területen csökkenni fog a kifizetett bérek összege.

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
hori77
2010. szeptember 14. 14:10
nagyon helyes...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!