Aratott a Lungo Drom

2010. október 04. 09:43

Magabiztosan nyerte a roma önkormányzati választásokat a Lungo Drom. Farkas Flórián elsöprő győzelemről beszél, Kolompár Orbán ugyanakkor figyelmeztet: szövetségeseivel az MCF is hasonló számú mandátumot szerzett.

2010. október 04. 09:43

A roma kisebbségi önkormányzati választásokat a Lungo Drom nyerte, több mint 2222 mandátummal. A párt értelmezése szerint elsöprő győzelmet arattak a Kolompár Orbán vezette Magyarországi Cigányok Országos Fóruma fölött: az MCF a Lungo Drom mandátumainak csupán harmadát szerezte meg.

Farkas Flórián fideszes országgyűlési képviselő, a roma támogatásokat felügyelő miniszteri biztos kijelentette: a Lungo Drom győzelmével a cigányság kitaszította magából a roma politika lezüllesztőit. A miniszteri biztos szerint a Lungo Drom integrált politikát kíván folytatni.

Kolompár Orbán reakciójában felszólította Farkast: „az elnök úr nyugtával dicsérje a napot”, ugyanis az MCF több jelölőszervezettel kötött szövetséget. Szerinte összességében a mandátumokat tekintve „ugyanakkora eredményt értek el”, mint a Lungo Drom.

 

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Dr. Kotász
2010. október 04. 13:42
Ha azt aratták amit ők vetettek,van remény!Csak igy tovább! El a kezekkel Dr Martin Kolompár L King-től !
drkovax
2010. október 04. 12:42
Hát nem tom' ... Szegeden láttam olyan eredményt, hogy a 6 MCF jelölt összesen 3 szavazatot kapott ...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!