Lemondatnák Zoltai Gusztávot

2010. november 19. 14:18

Civil kezdeményezésre indult aláírásgyűjtés, mely lemondásra szólítja fel Zoltai Gusztávot, a Mazsihisz ügyvezetőjét. A felhívás szerzői szerint csak így állhat helyre a „jog és a tisztesség” tekintélye.

2010. november 19. 14:18

Zoltai Gusztáv, a Magyar Zsidó Hitközségek Szövetsége és a Budapesti Zsidó Hitközség ügyvezető igazgatójának lemondását és lehallgatási ügyének kivizsgálását kérő aláírásgyűjtés indult pénteken. A Mandiner szerkesztőségéhez eljuttatott dokumentum szerzői Vajda Károly irodalmár-hermeneuta, Novák Attila, a Szombat szerkesztője, a Magyarországi Cionista Szövetség egykori elnöke, valamint Zalai Gábor.

A felhívás szerint Zoltai Gusztáv a Központi Nyomozó Főügyészség által hitelesnek elismert lehallgatási jegyzőkönyv alapján áthágott egy morális határt. Ez a szerzők szerint alkalmatlanná és méltatlanná teszi hitközségi funkcióinak betöltésére. A lemondás elmaradása esetére kérik Feldmájer Péter ügyvédet, a Mazsihisz elnökét, hogy haladéktalanul határolódjon el Zoltaitól és funkciójából távolítsa el őt. Ezzel a lépéssel „jog és a tisztesség” tekintélyét állítanák vissza.

Összesen 60 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
t34
2010. november 21. 08:02
"Szegény" Zoltai... A hír hallatán elkezd majd inni, (természetesen csak kóser cvakk terméket!) osztán befektetik horngyuszi mellé... két fő ilyen múlttal, szinte már újra egy mozgalom!
Pegero
2010. november 20. 14:17
Szerintem elég, ha csak a témánál maradva megbeszéljük, ki is az a Zoltai Gusztáv, aki most a Mazsihisz ügyvezetője?! Ha valaki ilyen múlttal, ilyen beosztásba létezhet Magyarországon, akkor sok minden nincs még rendben ebben az országban!
de karatna
2010. november 20. 14:05
Az elfogadhatatlan, hogy egyrészt némely " magukat nemzeti radikálisoknak nevezők" támadják Izrael államiságát, a zsidóság jogát saját őseik földjéhez, de ezzel egyidejűleg a magyarországi zsidóságot pedig a fenébe kívánják. Ez a dolog nem működik! Ezt a dolgot egyértelmű és markáns antiszemitizmusnak nevezik. Ez pedig testidegen a történelmi magyar nemzeti radikalizmustól. Ezt én mondom, akinek a családja meghatározó szerepet játszott a történelmi magyar nemzeti radikális mozgalmak megszületésében. Olyan, akinek felmenői mindig küzdöttek a német náci és a szovjet és judeobolsevik önkény ellen. Aki a nagyszülői házban a család legjobb barátjának , a mártír Bajcsy-Zsilinszky Endre szellemében nőtt fel. Újra kell sürgősen értékelni a magyar radikális jobboldal filozófiáját és retorikáját, mert az köszönőviszonyban sincs azzal, amit a magyarság közép és hosszútávú érdekének nevezünk
Pegero
2010. november 20. 14:03
Trükkök Százai... Azért mellbe vágott, amit mondott és a magyar zsidóság nem nagyon tiltakozott a kijelentése után!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!