MSZP az új burzsoáziáról

2010. december 10. 14:57

A szocialisták szerint új magyar politikai burzsoázia van kialakulóban, amelynek a Fidesz a magja. Erről Burány Sándor és Trippon Norbert beszélt pénteken.

2010. december 10. 14:57

Új magyar politikai burzsoázia van kialakulóban, amelynek a Fidesz a magja - véli Trippon Norbert és Burány Sándor. Trippon szerint a Fidesz intézkedéseinek eredményeként egyre csökken azok száma, akik jól járnak az országban, ugyanakkor a fővárosi fideszes politikusok között vannak, akik egyszerre öt-hat tisztséget is betöltenek, amik után felveszik a teljes juttatásaikat. Kiemelte: Tarlós István és Kövér László már elismerte, hogy egy fenékkel nem lehet több lovat megülni, ők korábban le is mondtak egyéb tisztségeikről.

Burány Sándor arról beszélt, hogy az új adórendszer jövőre több pénzt hagy az országgyűlési képviselők zsebében, ami egy vezető fideszes politikusnál mindennel együtt akár havi 200-300 ezer forintot is jelenthet. Szerinte ez elfogadhatatlan, mivel a kormány ezt a magánnyugdíj-pénztári rendszer felszámolásával akarj megfizettetni. Emlékeztetett: Lázár János Fidesz-frakcióvezető júniusban azt mondta, hogy a Fidesz-KDNP nem támogat olyan törvényjavaslatot, ami a kispénzűeket sarcolná, sőt, olyan gazdaságpolitikát fognak folytatni, ahol a magas jövedelműek nagyobb mértékben viselik a terheket.

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
HSL
2010. december 11. 19:13
Burzsujok? Ki? Milliárdos Fletó, Kapolyi, a Tüttő Kata kisasszony is nagybirtokos a mi a fenéből is? Kleptokácia van itt, tisztelt álbalos tolvaj banda.
poverello
2010. december 10. 17:09
lehet lemaradtam a továbbképzésben, de nem igazán tudom értelmezni a "politikai burzsoáziát" ezt meg hogy értik az elvtársak??? Burányék ezt valami post foxi maxin tanulták?
states
2010. december 10. 16:19
Ércsük, a gond az, hogy váltás történt a magban, ahol idáig ők voltak, ott most a Fidesz, Sic transit, az élet már csak ilyen, szoci fiúk, lányok, egyszer fent, egyszer lent...
Öreg
2010. december 10. 16:08
Hüha! A privatizációból inditó offshor lovagok rettegnek a nemzeti burzsoáziától. Mint régem a gyarmatositók akadályozták a hazai ipart. Eközben Fletó arról beszél, hogy csak a Mindenható örök! Ezek soha nem néznek tükörbe, ahonnan "az igazi" sajátmagukat látnák.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!