Rendkívüli!

Békemenet after: közönségtalálkozó Bayer Zsolttal, Mráz Ágoston Sámuellel és Horváth Józseffel szombaton 18 órától

Rendészeti program roma fiataloknak

2010. december 06. 17:34

Rendészeti programot indított roma fiataloknak az Európai Roma Rendvédelmi Bajtársi Közhasznú Egyesület. „A jövő nemzedéke mi vagyunk” című programba Magyarország keleti régióiban élő, hátrányos helyzetű 10-14 év közötti cigány fiatalokat vonnak be.

2010. december 06. 17:34

Rendészeti programot indított roma fiataloknak az Európai Roma Rendvédelmi Bajtársi Közhasznú Egyesület. Hatala József országos rendőrfőkapitány a programot bemutató rendezvényen közölte: minden olyan kezdeményezést támogatnak, amelyek helyzetbe kívánja hozni azokat a fiatalokat, akik érdeklődnek a rendőri hivatás iránt. Hangsúlyozta: integrálni kell a különböző kultúrájú fiatalokat a rendvédelmi szervek állományaiba. Rendkívül fontos, hogy a rendőrség tagjai között legyen olyanok, akik ismerik és megértik a roma közösségek kulturális hagyományait - mondta.

Boda József, az Rendészeti programot indított roma fiataloknak az Európai Roma Rendvédelmi Bajtársi Közhasznú Egyesület tiszteletbeli elnöke elmondta: „A jövő nemzedéke mi vagyunk” című programba cigány származású 10-14 év közötti fiatalokat vonnak be, aktivizálni szeretnék őket a kortárs-segítés, az önismeret, a prevenció, a rendészet és a sport területén. Makula György, az egyesület főtitkára arról beszélt: céljuk, hogy a fiatalokat kiragadják az esetlegesen rossz környezetből, értékrendet közvetítsenek és példát mutassanak arra: van kiút. Fontos, hogy karrierlehetőségként a rendőrségi hivatásra is gondoljanak - jegyezte meg.

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Karcsi75
2010. december 07. 15:40
Vajon erre gondoltak: http://www.origo.hu/itthon/20101207-rendori-vedelmet-kaptak-a-tanarok-az-eldurvult-szekesfehervari-iskolaban.html
ursula
2010. december 07. 00:36
"Rendkívül fontos, hogy a rendőrség tagjai között legyen olyanok, akik ismerik és megértik a roma közösségek kulturális hagyományait " Aztakurva! És netán majd elnézően hagyományőrzésként tekintenek az uzsorások, a stricik és a tolvajok kulturális tevékenységére??
56október
2010. december 06. 21:21
Tényleg nem rasszizmus vagy előítélet mondatja velem, de már egy cigány önmagában is fokozott nemzetbiztonsági kockázatot jelent. Amúgy pedig nem a különböző kultúrájúakat kell itt összehozni, hanem elviseltetni a kultúra nélkülieket a kultúrával rendelkezőkkel.
MakkA
2010. december 06. 21:00
Érdemes olvasni: http://888.blogter.hu/450733/brutalis_tamadas Uzsorás család, a környéken 40 családot tartanak kézben, Robika rendőrnek tanul, papa-mama a nem fizetőket fenyíti. Ez ellen a rendőrségnek semmi kifogása, nemhogy Robikát kivágnák, mit macskát szarni, hanem családját sem teszik lakat alá. Persze ha a Fidesz célja, hogy az amúgy is hiteltelen rendőrséget tovább rombolja, akkor nem szólok. MA
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!