Gerendai: Büntetni akarják a Szigetet

2011. január 11. 19:36

A Sziget Szervezőiroda vezetője értetlenül áll a Fővárosi Önkormányzat által a fesztiválra kiróni tervezett közterület-használati díj bevezetése előtt.

2011. január 11. 19:36

A főváros vezetése kedden döntött arról, hogy a jövőben nem biztosítja ingyen a Sziget fesztiválnak a területet, hanem közterület-használati díjat kér. Sajtóhírek szerint az összeg 2,5 milliárd forint lenne.

Gerendai Károly a hírre reagálva elmondta: értetlenül állnak a helyzet előtt. Közölte, hetek óta várja a lehetőséget, hogy egyeztessen Tarlós Istvánnal a Sziget jövőjéről. Hozzátette, azokat a rendezvényeket, amelyek a város érdekét is szolgálják, a városok támogatni, nem pedig büntetni szokták.

A főszervező el tudja képzelni, hogy a fesztivál fizessen valamennyit a területfoglalásért, de 2,5 milliárd forintos díj elképzelhetetlen. Emlékeztetett arra is, hogy az Óbudai-sziget hajógyári részét, ahol épületek is vannak, három milliárd forint körüli összegért adták tulajdonba. Szerinte éppen ezért a világ legirreálisabb követelése a sziget másik, infrastruktúra nélküli részéért egy hétre 2,5 milliárd bérleti díjat kérni.

Összesen 105 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balbako_
2011. január 12. 11:47
Fizetsz, mint a többi, csak elszoktál tőle komám!
Nomine
2011. január 12. 11:42
"Semmi sincs ingyen" eddig ingyen volt, de ez EDDIG tartott. Hol a problema?
Kunciaan
2011. január 12. 10:10
Jól értem? Eddig nem fizettek területhasználati díjat ? Jól értem? Eddig nem fizettek teljes árú közműtérítést? Jól értem ? A vendéglátósoktól bevették a bérleti díjat, de azt csak töredékében adták tovább? Jól értem ? A televíziók gyakorlatilag ingyenreklámot adtak a szigetnek? Jól értem ? A fletorendszer kegyeltje volt ez a rendezvény ?
honphibu
2011. január 12. 07:20
Úgy néz ki, Károly olyan, mint a Gaskó, hiába dörgölődzött az új hatalomhoz, nem volt elég hosszú nyelve ahhoz, hogy külön elbánásban részesüljön. Akasztják a hóhért! Álljon itt intő példaként arra, hogy a hatalmat nem érdekli támogatod vagy sem, ha útjában vagy, lehetsz bármekkora fideszes - elsöpör!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!