Megadóztatnák a Szigetet is

2011. január 11. 11:46

Tarlós István főpolgármester bejelentette, közterület-használati díjat vetnek ki a közterületen zajló rendezvényekre.

2011. január 11. 11:46
Közterület-használati díjat vetnek ki azokra a rendezvényekre, amelyek közterületen zajlanak - jelentette be Tarlós István a Fővárosi közgyűlés Pénzügyi és költségvetési bizottságának ülésén. A Népszava úgy tudja, az ötlet Atkári János főtanácsadó kifogása nyomán merült fel.
 
A lap információi szerint a három milliárdos költségvetésű Sziget Fesztivál esetében ez nagyjából 2,5 milliárdot jelentene.

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
honphibu
2011. január 11. 15:36
Aki meg azt gondolja, hogy eddig nem kellett fizetni a közterület használatért, javaslom, hogy kérdezzen meg egy Vörömarty téri árust, mennyibe kerül neki egy karácsonyi szezon.
halfi
2011. január 11. 15:33
Jaj gyerekek! Ne dőljetek már be a Népszava félinformációinak! A hír úgy hangozhat, hogy a közterület használatáért fizetni kell a jövőben a fesztiváloknak is, amiből évi 2,5 milliárdra számít a főváros. Tehát a nyáron hetente megrendezett borfalvaknak, mangalica fesztiválnak, stb. Amik nagyon kultúrálisak, némelyik még trendinek is tűnhet, de a rideg valóság mégis az, hogy ezek üzleti vállalkozások. miért is kellene a díjak elengedésével támogatni ezeket a piaci alapon működő rendezvényeket?
Jancsipapa
2011. január 11. 14:22
Nekem ez teljesen természetes.
ZlatanT
2011. január 11. 13:22
gratulálok nagyokosok, egy 3 milliárdos költségvetéssel rendelkező rendezvénytől beszedtek 2,5 milliárdot, szerintetek mekkora az esély arra, hogy így majd meg lehet tartani az egészet? éppen azért kapott eddig kedvezményt, mert a járulékos bevételek (szállodahasználat, taxizás, fogyasztás a városban) bőven fedezték az elmaradt befizetéseket... hogy lehettek ennyire beszűkültek? miközben gondolom a többségetek ugyanúgy legalább egyszer már járt a szigeten és jól érezte magát...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!