Schmitt segítséget kért a nemzet színészeitől

2011. január 19. 15:53

A köztársasági elnök a magyar nyelv védelmével, ápolásával kapcsolatban kérte a nemzet szinészeinek segítségét. A művészeket szerdán fogadta a Sándor-palotában Schmitt Pál.

2011. január 19. 15:53

A magyar nyelv védelmével, ápolásával kapcsolatban kérte a nemzet színészeinek segítségét Schmitt Pál. Az államfő szerdán fogadta a művészeket a Sándor-palotában. Schmitt közölte: díjat szeretne alapítani a magyar nyelv ápolásáért, a díjak odaítéléséhez azonban zsűrire van szüksége. „Nem találnék jobb tanácsadókat, mint önöket” - mondta.

Schmitt a találkozón felidézte: elnöki vállalásai között szerepel a magyar nyelv védelme. Szerinte a gyerekek manapság nem tudnak helyesen írni, olvasni, kezükből kikopott a könyv, hiányzik a szépen artikulált beszéd. Felhívta a figyelmet arra, meg kell tanítani a gyerekeket szépen, választékosan beszélni, és ehhez követendő példák kellenek. Az államfő ehhez is a nemzet színészeinek segítségét kérte.

Az eseményen nem vett részt Komlós Juci és Szabó Gyula.

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
hozzáértő
2011. január 20. 13:09
S-chmitt szeretne még Pál? Először tanuljon meg helyesen írni!
HSL
2011. január 20. 03:24
A Zemberek Szpellcsekkere
Claypool
2011. január 19. 22:55
Schmitt elég gyengusz teljesítményt nyújt. Nem bántani akarom mert jó arc , de tehetség dolgában van egy kis deficit.
Mitya Ivanov
2011. január 19. 20:50
szerintem Schmitt Pál vonuljon félre a Sándor palotába és járkáljon naphosszat kamerával szemben. Az utóbbi időkben történt megnyílvánulásai után (most utoljára : a médiában rendet kell tenni) azzal tudja visszaállítani a köztársasági elnök nimbuszát, ha meg sem szólal.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!