Közkegyelmet adna az LMP

2011. február 15. 13:51

Közkegyelmet adna a párt azoknak a tüntetőknek, akiket a 2006-os események során a gyülekezés feloszlatásával összefüggésben elkövetett hivatalos személy elleni erőszakkal, rongálással vagy garázdasággal vádoltak meg.

2011. február 15. 13:51

Az LMP azt javasolja, hogy részesüljenek közkegyelemben azok a tüntetők, akiket a 2006. szeptember 18. és október 24. közötti időszakban gyülekezés feloszlatásával összefüggésben elkövetett hivatalos személy elleni erőszakkal, rongálással vagy garázdasággal vádoltak meg. A közkegyelem nem vonatkozna azokra, akik fegyveresen vagy felfegyverkezve támadtak hivatalos személyekre.
  
Az LMP-sek szerint a fideszes Balsai István által benyújtott, úgynevezett semmiségi törvényjavaslat teljességgel elfogadhatatlan módon érintené a jogrendszert, mivel az ellenkezik a hatalmi ágak elválasztásának alapelvével, mert a törvényhozás kötelezné a bíróságot, hogy mondja ki a saját ítéletének a semmisségét.
  
Megjegyzik ugyanakkor, hogy a törvényhozásnak alkotmányos joga, hogy közkegyelmet hirdessen. Úgy fogalmaznak, hogy a kegyelem kivételes jellegénél fogva nem érinti a bíróságok jogkörét, nem bírálja felül a bíróság ítélkezését, csak azt mondja ki, hogy a „társadalom képviselete le kívánja zárni a felelősségre vonás és a büntetés korszakát”.

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nyugalmazott tanár
2011. február 16. 09:27
Kegyelmet adni cxsak bűnösnek lehet. A bűntelken elitélteket fel kell menteni az ítéles hatáyltalanításával. Egyébként nem az a baj, hogy a bíróságok a rendőrök vallomásait meghallgatta. A baj az, hogy 1. politikai utasításra volt készsége, 2. politikailag megbízhatóknak osztották ki a bíróságok a feladatot, akik 3. ezáltal (febolyásolhatóság) a bírói alkalmatlanságukról tettek bizonyságot. Az Alkotmányt, az eljárásjogot és a bírói esküjüket egyaránt megszegték. Az I. fokú ítéletek több, mint 90 %-ban. !!!! Ez utóbbival miért nem foglakozik senki? Korrupt rendőri vezetés és korrupt bírók működtek együtt. Ha ezt tisztázza valaki, az nem a bíróság "függetlenségét" sérti, hanem jogszerű, akotmányos működését védi.
Öreg
2011. február 15. 17:53
Kegyelmet a bünösöknek szoktak adni. A semmisségi törvény a kétes bizonyitási eljárások igazságtalanságait hivatott helyretenni. Nehogy már akit hazug vádak alapján elitéltek, kegyelmet kapjon, ahelyett, hogy nincs ellenük tisztességes bizonyiték, és csak kegyelmet kap
Öreg
2011. február 15. 17:53
Kegyelmet a bünösöknek szoktak adni. A semmisségi törvény a kétes bizonyitási eljárások igazságtalanságait hivatott helyretenni. Nehogy már akit hazug vádak alapján elitéltek, kegyelmet kapjon, ahelyett, hogy nincs ellenük tisztességes bizonyiték, és csak kegyelmet kap
vizipipa
2011. február 15. 17:51
"A közkegyelem nem vonatkozna azokra, akik fegyveresen vagy felfegyverkezve támadtak hivatalos személyekre." Akikről viszont a hazudozó rendőrök állítják ezt! Saját maguk igazolására. A semmisségi javaslat valóban rendkívüli. Pontosan úgy, mint az a szemétség ami 2006 őszén történt!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!