Zajártalom miatt fizetnie kell a fővárosnak

2011. február 28. 09:44

Kárpótolnia kell a fővárosnak a Nagykőrösi úti lakosokat, mert az M5-ös autópályát bevezető út zaja folyamatosan meghaladta az egészségügyi határértéket - írja a Hírszerző.

2011. február 28. 09:44

Kártérítés fizetésére ítélte a Fővárosi Bíróság a Fővárosi Önkormányzatot: a fővárosnak a Nagykőrösi úti lakosokat kell kárpótolnia, mert az M5-ös autópályát bevezető út zaja folyamatosan meghaladta az egészségügyi határértéket - írja a Hírszerző. A jogerős ítélet szerint a Fővárosi Önkormányzatnak fejenként háromszázezer forint nem vagyoni kártérítést kell fizetnie a harminchat felperesnek, a 2007-es perindítástól a kifizetés napjáig számított kamatokkal. 

Idén elkészülhet a zajvédő fal, amely több mint 910 méter hosszú lesz: a Nagykőrösi út zajvédő falának továbbépítésére több mint félmilliárd forintot különítettek el az idei fővárosi költségvetésben. A felperesek ügyvédje szerint elképzelhető, hogy a rázkódástól megrepedt falak, az ingatlanok értékcsökkenése miatt vagyoni kártérítési per is indulhat a főváros ellen.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!