Lendvai a köztársaságot félti

2011. március 08. 16:41

Lendvai Ildikó szerint az alkotmányozás folyamatában a Fidesz igyekszik „elsinkófálni a köztársaság megnevezést”.

2011. március 08. 16:41

Lendvai Ildikó szerint az alkotmányozás folyamatában a Fidesz igyekszik „elsinkófálni a köztársaság megnevezést”. Megemlítette, hogy a kérdőíveken feladóként a Magyar Köztársaság Kormánya helyett Magyarország Kormánya szerepel. Hozzátette: A készülő „Fidesz-alkotmány” pedig nem a Magyar Köztársaság Alkotmánya, hanem a Magyarország Alkotmánya címet viseli majd.

Lendvai szerint a „köztársaság” nem tetszik a Fidesznek. Emlékeztetett Orbán Viktor kijelentésére, miszerint „a köztársaság csak ruha a nemzet testén”. Úgy látja, a politikai vetkőztetés megkezdődött. Hozzátette: az, hogy egy párt milyen jelképeket választ és melyeket mellőz, tükrözi értékeit is.

Összesen 43 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
de karatna
2011. március 09. 14:55
Lendvai ez a besúgó, titkos ügynök, rákosista hazaáruló judeobolsevik fogja be a pofáját és inkább merüljön el kabalista tudományokban!
sky.net
2011. március 09. 13:14
megint bedugta az orrát a darálóba ez kivénhedt faszorrú majom, mit sipákolsz ...állíjjjják le ? ... full ahead oszt jónapot
gillag74
2011. március 09. 10:20
Ez egy nagyon féltékeny alakulat!Mindig féltenek valamit,hol a demokráciát,hol a sajtószabadságot,hol a kisebbségek jogait,most éppen a köztársaságot.
kispufi
2011. március 09. 09:55
végre, már hiányzott. lendvai is, meg a köztársaságféltés. a szocik nyerő párosa, nyerő taktikája, titkos csodafegyvere. jól van, féljetek, féltsetek, ennyi a tudományotok, csak könyörgöm, ennél többet ne akarjatok.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!