Erdő Péter a hit erejéről beszélt

2011. április 24. 11:36

Erdő Péter az esztergomi Bazilikában tartott, húsvétvasárnapi szentmiséjén kiemelte, bátran hozhatunk áldozatot egymásért, ennél értékállóbb befektetés nem létezik földi életünk számára. Nagyszombaton a budapesti Szent István-bazilikában az esztergom-budapesti érsek pedig a kereszténység és a hit erejéről beszélt.

2011. április 24. 11:36
Erdő Péter az esztergomi Bazilikában tartott, húsvétvasárnapi szentmiséjén rámutatott: bátran hozhatunk áldozatot egymásért, ennél értékállóbb befektetés nem létezik földi életünk számára. „Ha Jézus életét adta értünk, akiket barátainak nevez, akkor nekünk is ilyen nagyvonalú szeretetben kell élnünk. És akkor sok minden, ami megoldhatatlan nehézségnek látszik körülöttünk, egyszerre csak új távlatot kap. Ami lehetetlennek tűnt, lehetségessé válik” - tette hozzá a bíboros.
 
„A halált a feltámadás követi, ezt az örömet osszuk meg a világgal, a feltámadás örömhíre forrassza eggyé a Krisztusban hívőket, tegye élő szeretetközösséggé az egész Egyházat” - mondta, hozzátéve: ebből táplálkozzunk életünk minden napján, ebből a hitből szülessenek újjá családjaink.
 

Erdő Péter nagyszombati miséjén kiemelte: Krisztus feltámadásában benne van a misszió, és ha ezt meglátják az emberek, az nekik is az életet jelenti. Nagyszombaton öt hónap után először szólaltak meg együtt a Mátyás-templom harangjai a feltámadási szertartáson. Bemutatásukat egy ingyenes jótékonysági hangversenyhez kötötték, az összegyűlt adományokat a templom rekonstrukciójával kapcsolatos munkák befejezésére fordítja. 

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Merlin
2011. április 25. 22:11
Ezt nem Jézus mondta, hanem egy Vassula nevű hitszónok, aki Jézus nevében hirdeti az igét. Már a Jézusnak tulajdonított tanok is kétségbevonhatók, akkor egy modern kori prédikátor mire hivatkozhat ?
T. Sarolta
2011. április 24. 16:26
Villon nem tudom mit szólna, de Jézus ezt mondja: http://www.tlig.org/hu/ "...Azért jövök, hogy megmutassam, mennyire szeretem õket! Megszakad a Szívem, mert oly sok teremtményem enged a Sátánnak! Mennyire szenvedek, amiért oly sok papom jár a kárhozat útján! Én vagyok az Ige. A Szentek Szentje, az örökkévaló Isten, Emmanuel, és a ti Megváltótok, akit ti sok évvel ezelõtt keresztülszúrtatok, és még most is át- meg átszúrtok. Miért? Mi a különbség a mostani és a régmúlt napok között; amikor testben éltem köztetek, és felszögeztek a keresztre? Ismételten keresztülszúr képmutatásotok, gõgötök, hitehagyásotok és makacs süketségetek. Továbbra is közömbösek maradtok jeleimmel, csodáimmal és isteni mûveimmel kapcsolatban. Ma éppúgy kigúnyoltok, mint tegnap. Ti gúnyoltok ki, ti, akikre a lelkek millióit bíztam. Érzéketlenségetekkel újból keresztre feszítetek, újra felszögeztek a fára. Ó ti mindannyian, akiknek a szíve még terméketlen*, és akiknek a szíve gránittá változott, megengeditek-e valaha, hogy megérintsem, meglágyítsam és kinyissam szíveteket?* Felhagytok-e végre azzal, hogy keresztülszúrjatok?*2 Szájam szárazabb a pergamennél a szeretet-szomjúság miatt. Szemem belefáradt annak szemlélésébe, miként öntitek szóáradatotokat oltáromra. Felajánljátok imátokat, de mielõtt hozzám érnének, páraként felszívódnak a levegõben. Elfordítom tõletek tekintetem, mert tudom mi lakik szívetek mélyén. Megfulladok!... Fulladozom attól, hogy ivadékaim tele vannak holt szavakkal. Fulladozom attól, hogy félelem nélkül jöttök hozzám, és olyan nyíltan, olyan magától értetõdõen tapostok rá isteni Szívünkre3 Ezek után miképpen várhatnátok, hogy bárányaim megbízzanak bennetek? Ó, Vassula! Szívem erõsen vérzik, térj be Szívembe és érezd Istened Sebeit! ..."
Honfi-fi
2011. április 24. 14:21
Úgy legyen! Köszönet. És viszont, minden jót.
egysegelem
2011. április 24. 14:19
Pestis-csengőkkel jött dögvész, s a reimsi szentegyház előtt húsvétvasárnapján derékon kapta a hájas Püspököt: "Néked szereztem ezt a nótát, gyerünk nagyúr! Csengőm csörög - légy pápa vagy próféta, rózsás hajnalködökbe öltözött, légy szent püspök, vagy rút eretnek ki ég a máglya kormain, misézhetsz lenn - én fenn nevetlek a dómok csonka tornyain!" - Álszentek voltunk mindahányan, s az évek szálltak, mint a percek, véred kiontott harmatával irgalmazz nékünk, Jézus Herceg!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!