Alkotmánybíróságra vitte a Sukoró-ügyet Blum

2011. május 25. 16:58

Joav Blum védője kezdeményezte: a bíróság forduljon az Alkotmánybírósághoz a lakcím-nyilvántartásról szóló jogszabály alkotmányellenessége miatt. Mikor a bíró ezt elutasította, az ügyvéd jelezte, védence már megtette azt.

2011. május 25. 16:58

Nem hallgatta meg a három beidézett tanút a sukorói telekcsere kapcsán közokirat-hamisítással vádolt Joav Blum magyar-izraeli üzletember büntetőperének szerdai tárgyalásán a Székesfehérvári Városi Bíróság. A vádlott védője ugyanis fellebbezést jelentett be a bíróság egyik döntése ellen.

A vádlott betegsége miatt távollétében megtartott tárgyalás kezdetén a védő kezdeményezte, hogy a bíróság forduljon az Alkotmánybírósághoz a lakcím-nyilvántartástól szóló jogszabály egyes rendelkezéseinek alkotmányellenessége miatt.

Miután a bíróság ezt a kezdeményezést elutasította, a védő bejelentette, hogy az ügyben a vádlott már korábban az Alkotmánybírósághoz fordult. Emellett kérte, hogy annak döntéséig az eljárást függessze fel a bíróság. A tárgyalást vezető bíró ezt is elutasította. A döntés ellen Blum védője fellebbezést jelentett be. Ennek következményeként a tárgyalás akkor folytatódhat majd, ha a Fejér Megyei Bíróság elbírálta a fellebbezést.

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
TroppauerH
2011. május 26. 10:11
A tőlünk délre fekvő országokból már régen kivágták volna ezt az"üzletembert" a hazai támogatóival együtt. Itt pedig pofátlankodik ez az alak. Egyáltalában ki adott neki magyar állampolgárságot? Botrány!
nick89
2011. május 25. 21:46
Ezután kéretik megnézni mindenkinek (aki még nem látta) a http://www.harommajom.hu és a http://www.monoricenter.hu oldalakat. Azok 1-2 nagyságrenddel nagyobb bizniszről szólnak.
Öreg
2011. május 25. 20:04
Lehet, hogy a támogatóik elintézik- a független magyar bíróságoknál és a még függetlenebb Alkotmánybíróságnál- hogy Blumra a hazai törvények ne legyenek érvényesek!
Barrett_M82A1
2011. május 25. 18:49
„Felebarátodat nem szabad megrabolnod, de ez nem vonatkozik gojra, aki neked nem felebarátod: egy gojt szabad megcsalnod és tőle uzsorát venned: ha azonban felebarátodnak adsz el valamit, vagy tőle valamit veszel, akkor testvéredet ne csald meg” (Baba mezia 61a. Tosephot.) „Egy testvérednek (izraelitának) megrablása tilos, de egy nem zsidónak a megrablása meg van engedve.” (111b. lap.)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!