Mégis költözik a Természettudományi Múzeum

2011. június 09. 15:00

Egy Pálinkás Józsefnek írt levélből értesült az intézmény főigazgatója, hogy mégis költöznie kell a múzeumnak.

2011. június 09. 15:00

Egy levélből értesült a Magyar Természettudományi Múzeum főigazgatója, Matskási István arról, hogy az intézménynek mégis át kell adnia a jövendő Nemzeti Közszolgálati Egyetem számára a Ludovika főépületét. Az intézményvezető elmondta, az írás eredetileg Pálinkás Józsefnek, a Magyar Tudományos Akadémia elnökének szólt, aki a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztériumnál érdeklődött a múzeummal kapcsolatos tervekről. Gál András Levente államtitkár válaszáról az MTA érdekelt tudományos osztályait informálta az MTA elnökét. Matskási közvetve szerezett tudomást a költözésről.

Az első ütemben 2012 végéig, a második ütemben 2013-ban kell átadni az épületben általuk elfoglalt tereket. A levél megemlíti, hogy át kell adni a főépület helyiségei közül a gyűjteményi raktárakat, a kutató- és irodahelyiségeket, azaz a földszinti és a padlástéri helyiségeket, amelyeket egy jövőbeni új múzeumi központba kell költöztetni. A levél a mélyszinten lévő légkondicionált raktárakat nem hozza szóba.

Nagy Anna kormányszóvivő a múzeum sorsáról tartott múlt heti sajtótájékoztatón azt mondta, semmilyen döntés nincs a Természettudományi Múzeum költözéséről.

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
mecseri
2011. június 09. 18:41
Én már semmin nem csodálkozom, ami a jelenlegi kulturális ügyekkel kapcsolatos, lásd: Opera, József Attila Színház, Egri Színház, Nemzeti Színház, Múzeum-negyed, Szépművészeti Múzeum, Filmszemle, stb. Igazi tragikomédia...
blogen
2011. június 09. 16:58
Ezek idióták! Mi a faszt akarnak egy lassan kétszáz éves tömbbel! Felsőoktatási épületnek alkalmatlan, kaszárnyának, kollégiumnak, irodaháznak dettó. Nem jó semmi másra, csak múzeumnak, tetemes átépítési költségek árán, mert más funkcióra már átépíteni se lehet. Ahelyett, hogy keresnének valami olcsó irodaházat a külvárosban és felhúznának mellé néhány előadót ezek a debilek valami presztízsre építve az alapoknál basszák el az központi egyetemük koncepcióját, amikor olyan helyre költöztetik, ami mindenre alkalmas, csak oktatási épületnek nem.
Rm_
2011. június 09. 16:48
A parlamentben lehet szétlopnák, az nem jó:) Szerintem is jó helyen van egyébként.
Rm_
2011. június 09. 16:16
Kurvára ésszerű ám, hogy ha egyszer már belekezdtek a múzeum rekonstrukciójába, nem fejezik azt be, hanem átköltöztetnek mindent valahová. Lehet az a baj, hogy nem Nemzeti Természettudományi Múzeum volt a múzeum neve, úgy nem kellene áthelyezni máshová. "múlt heti sajtótájékoztatón azt mondta, semmilyen döntés nincs a Természettudományi Múzeum költözéséről" persze hogy nincs, mert a döntésre elég 1 másodperc is, mérlegelni nem szokás.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!