Megválasztották az új alkotmánybírókat

2011. június 27. 19:38

Titkos szavazással választotta meg a parlament hétfőn az öt új alkotmánybírót. Pokol Béla, Balsai István, Szalay Péter, Szívós Mária és Dienes Oehm-Egon szeptember 1-től lesznek a kibővült taláros testület tagjai.

2011. június 27. 19:38

Megválasztotta az Alkotmánybíróság öt új tagját hétfőn az Országgyűlés. A parlament korábbi döntése szerint ugyanis szeptember 1-jétől a jelenlegi 11 helyett 15 tagja lesz az Alkotmánybíróságnak.  A képviselők titkos szavazással választották alkotmánybíróvá a kormánypártok jelöltjeit: Balsai Istvánt, Pokol Bélát, Szalay Pétert, Szívós Máriát és Dienes-Oehm Egont. A titkos szavazáson az LMP nem vett részt, az MSZP pedig nem támogatta a jelölteket. A Jobbik egyedül Pokol Bélát támogatta.

A voksolás eredménye szerint Dienes-Oehm Egon 268 igen és 78 nem, Balsai István 265 igen és 81 nem, Pokol Béla 298 igen és 50 nem, Szalay Péter 263 igen és 85 nem, Szívós Mária pedig 263 igen és 82 nem szavazatot kapott. A megválasztott alkotmánybírók már letették esküjüket is és aláírták az esküokmányt.

Összesen 68 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
HSL
2011. június 28. 07:36
Silent Bob kimaradt a névsorból, elfogadhatatlan!
trendo
2011. június 28. 04:05
A Fidesz hatalmi kérdésekben igen hatékony. Lám, most is több dolgot oldottak meg egy csapásra. A hozzájuk végtelenül lojális új bírók delegálásával sikerült az AB-t végképp kézivezérlésűvé tenni, a törvényhozás útjából félreállítani. Új funkcióját is megtalálta a testület, akár ki is lehetne írni a táblára: Kádertemető! Lám, a lassan kényelmetlenné vált Stumpfot és most Balsait is sikerült úgy félreállítani, hogy még meg se sértődhettek. Nyalogathatják a mézet a nyakukba kötött madzagról :)
Etienne
2011. június 28. 03:34
Látom a legutóbbi dolgokra nem reagált, a véleményét tisztelem, a tájékozatlanságát elnézem, a gőgjétől a falra mászok, de kormányától tönkre megyek.
Rm_
2011. június 27. 21:54
Kíváncsi vagyok melyik lesz: Balsai úgy köpi szembe magát, hogy a saját tv-módosítóját alkotmányellenesnek minősíti, vagy alkotmánybírói alkalmatlanságát bebizonyítva, hogy másként dönt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!