Fogyasztóvédelem: Nemzeti termékkosár készül

2011. július 31. 10:54

Még 2011-ben elkészülhet a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság nemzeti termékkosara, illetve fogyasztóbarát emblémát vezethetnek be a többletszolgáltatást nyújtó cégeknek.

2011. július 31. 10:54

Pintér István, a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság főigazgatója az Origónak elmondta: a szervezet nemzeti termékkosarat állít össze még 2010-ben, mely vásárlásra ajánlott minőségű termékeket tartalmaz majd. A termékkosár a tervek szerint svéd minta alapján készülhet el és negyedévente frissülhet majd.

A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeleténél már működő jó gyakorlat mintáját követve a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság esetében is célszerű lenne jogszabályban biztosítani, hogy a fogyasztók széles rétegét érintő problémás területeken bővebb jogkörük legyen. Ilyen például, hogy meghatározott időintervallumon belüli adatszolgáltatásra szólíthassanak fel cégeket” - magyarázta a főigazgató.

A szervezet bevezetné a többletszolgáltatást nyújtó vállalkozásokat jutalmazó fogyasztóbarát emblémát is, valamint bevezetné az országos fogyasztóvédelmi kockázati térképet is. Ez Pintér István szerint lehetővé tenné, hogy az NFH akár preventív jelleggel is fellépjen. A fogyasztóvédelmi stratégia társadalmi vitája augusztus 11-én zárul. 

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!