Így képzeli el a kormány a közszolgák életpályáját

2011. július 09. 13:12

Lakhatási támogatás, kedvezményes üdülési lehetőség és differenciált fizetés - ezek szerepelnek abban az előterjesztésben, amely a körülbelül 140 ezer köztisztviselő, rendvédelmi és fegyveres dolgozó, illetve hivatásos és szerződéses állományú katona életpályáját egységesítené.

2011. július 09. 13:12

A Magyar Nemzet birtokába jutott egy előterjesztés, amely a 140 ezer közszolga életpályájának egységesítéséhez szükséges hét konkrét kapcsolódási pontot tartalmazza. A tervek szerint a közszolgálatban is átállnának a munkaköralapú rendszerre 2013-tól: ez alapján négy fő karrierút lenne. A katona típusú köztisztviselők a végrehajtással, a mérnökök a tervezéssel foglalkoznának, az ügyvédek pedig a vezetők bizalmasai lennének. Ezeken a munkakörcsaládokon belül további 2-4 fokozatot hoznának létre, írja a lap.

Fentiekkel együtt új, teljesítményarányos díjazást vezetnének be. A fizetésnél figyelembe vennék az adott munkakör szervezet számára megjelenő értékét, a szolgálati időt, valamint az éves teljesítményértékelés eredményeit is, 2014 után pedig megvizsgálnák, hogyan lehetne összekapcsolni az illetményrendszer alapját képező illetményalap összegét a GDP, az államadósság és az infláció alakulásával. Az előterjesztésben szerepel az is, hogy kedvezményes üdülési lehetőségekkel, családbarát munkahelyekkel és a kutatói céljuttatás bevezetésével tennék vonzóvá a közszolgálati életpályát az anyagi elismerés korlátozottsága ellenére.

Összesen 74 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pimepime
2011. július 09. 21:00
"A fizetésnél figyelembe vennék az adott munkakör szervezet számára megjelenő értékét, a szolgálati időt, valamint az éves teljesítményértékelés eredményeit is, 2014 után pedig megvizsgálnák, hogyan lehetne összekapcsolni az illetményrendszer alapját képező illetményalap összegét a GDP, az államadósság és az infláció alakulásával." ---------------------- Nagyon szép elképzelés, de finomítani érdemes. Amennyiben a közszolgák illetménye követi a GDP, az államadósság és az infláció alakulását, még ha annak alakításáért a munkájuk során érdemben tenni nem tudnak, akkor az államapparátus csúcsán lévő (kormányzat), a gazdaság teljesítményét érdemben meghatározni tudó személyek illetménye hatványozottan kövesse a gazdasági mutatók alakulását. Amennyiben a kormány tevékenységének következtében az országot bizonyítható kár érte, teljes vagyonukkal és személyes szabadságukkal feleljenek. Magyarán, ne csak a gyalogok (in memoriam zsil) nyeljék a vezetők hibájának következményeit.
OrangeOrder
2011. július 09. 20:51
Nagyon jó lesz ez. Még a végén én is elmegyek a közszférába, rossz nézni ezt a sok tehetetlen barmot :)
gross
2011. július 09. 16:06
"négy fő karrierút lenne. A katona típusú köztisztviselők a végrehajtással, a mérnökök a tervezéssel foglalkoznának, az ügyvédek pedig a vezetők bizalmasai lennének." A negyedik karrierút, mely a tervek szerint a legnépesebb csoport felé állna nyitva, a prostituált típusú köztisztviselői út lenne.
Narancsliget
2011. július 09. 14:16
a szociknak, az lmpseknek meg a jobbikosoknak üzenem: HAGYJÁTOK VÉGRE DOLGOZNI A NEMZETI EGYETÉRTÉS KORMÁNYÁT! Ilyen légkörben, ami a parlamentben folyik, egyszerűen nem lehet dolgozni!! A schiffer meg a vona különösen gecik. a schiffernek volt egy olyan beszólása, ami különösen megsértette a kormány méltóságát. https://www.youtube.com/watch?v=aUQPiAhIdUs&feature=player_embedded szegény miniszterelnök úr köpni-nyelni nem tudott a rá méltatlanul zuhogó vádak özönében. hát mi lesz így velünk, ha már a parlamenti szópárbajokat sem tudjuk megnyerni???!! Valamit sürgősen tenni kell. Szerintem az ellenzéket, a szocik kivételével be kell tiltani. a szocikra azért van szükség, mert az tartja egybe a a táborunkat. mármint a szociktól és a gyurcsánytól való félelem. Remélem a Fidesz gyorsan fog reagálni, és pontot tesz végre ennek az áldatlan helyzetnek a végére.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!