Kedvezménnyel üdülnek a kormánytisztviselők

2011. július 26. 12:03

Tizenhárom, többségében Balaton-parti üdülőben nyaralhatnak 50 százaléknál is nagyobb mértékű kedvezménnyel az államigazgatás dolgozói.

2011. július 26. 12:03

Az államigazgatásban dolgozó tisztviselők tizenhárom Balaton-parti üdülőben juthatnak támogatott nyaraláshoz - írja a Blikk. Az üdülőtelepek működését a magyar állam 602 millió forinttal támogatja, ami kisebb, mint a korábbi összegek: tavaly 917 millió, míg 2008-ban 1,8 milliárd forint támogatást folyósítottak.

Az intézményeket a kormánytisztviselők, illetve azok közeli családtagjai használhatják olykor 50 százalékot is meghaladó kedvezménnyel. Bizonyos időszakokban a balatonőszödi kormányüdülőt, a balatonszemesi Üdülőszálló és Oktatási Központot, valamint a siófoki Hotel Aranypartot magánvállalatok is kibérelhetik, míg a másik tíz üdülő akár magánszemélyként is igénybe vehető.

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kukagyerek
2011. július 26. 17:41
"...hisz 2 hét alatt rend lett." Igen, azóta senkit nem raboltak ki, nem gyilkoltak meg, nem.....!
Back2theUK
2011. július 26. 16:51
Namost ,ha Mo-on nyaralnának az hogy nézne ki? A Pelikán elvtársak kiüríttetnék a medencéket a Bástya elvtársaknak,közben a nép gutsütést kapna a bejáratnál.
Ígymegyez
2011. július 26. 16:47
Én is azon kormánytisztviselők közé tartozom, akiknek körlevélben feldobták, hogy ide s ide lehet menni nyaralni. Persze még időben, hogy a tervezgetési szakaszba se jussunk el (meg szerintem a "jó" helyek már foglaltak voltak akkor is). Amúgy sem csípem ezt a céges nyaralósdit (Bár soha nem is voltam ilyenen, s esélyes nem is leszek. Ezt inkább a városi népeknek valónak tartom.), nem csak ezért nem jelentkeztem. Mert sajna az erős állami fizetés nem teszi lehetővé, hogy akár féláron is nyaraljak a családdal. Ráadásúl a szabikat az idei évtől júli 18 és aug 20 közt kell kivenni mindenkinek, s közben persze fenntartani a működést amúgy is létszám hiányos szervezettel. Soha nem szoktam nyáron 3-4 napnál több szabit kivenni, mert akkor van a meló, nyaralásra jó a tavasz meg az ősz. Sokan vagyunk olyan tisztviselők, akik kis pénzért dolgoznak, nem mindenki a Misztériumban vakarja a tökét. Persze onnan dirigálnak, sajna.
Krupp Skya
2011. július 26. 15:19
Veres Jani meg Behemouth-on volt nyaralni amikor a véletlenül összetalálkozott a titkárnőjével aki épp akkor vasat volt gyűjteni, mert egy minisztériumból ketten nem mehetnek egyszerre nyaralni, nehogy az egyedül maradó minisztériumba a portás aláírja a sikeres Eu-s pályázatot mint ahogy ez történt az Ifjúsági és Sport minisztériumban ahol Mesterházy azóta is keresi a takarítónőt, és a sportárst.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!