Mégsem lesz országzászló a ZP helyén

2011. július 01. 17:02

Az újbudai képviselő-testület egy helyi közvélemény-kutatás után úgy döntött, mégsem a bezárásra ítélt Zöld Pardon helyén áll majd az országzászló.

2011. július 01. 17:02

Csaknem húszezer újbudai polgárt kérdezett meg az újbudai önkormányzat arról, hol látná szívesen az új alaptörvénynek emléket állító országzászló. A válaszadók többsége nem a Petőfi híd budai hídfőjénél, az októberben végleg bezáró Zöld Pardon területén, hanem más helyszínen, például a Gellért-hegyen vagy a Feneketlen-tónál tudná elképzelni az országzászlót. A képviselő-testület ezért visszavonta az erről szóló határozatát, a polgármester pedig felkért egy munkacsoportot arra, hogy dolgozzon ki javaslatokat a lehetséges helyszínekre és egyeztesse azok tulajdonosaival az elképzeléseket.

Az újbudai képviselő-testület ugyanakkor csak az országzászló felállításáról szóló határozatát vonta vissza, a Zöld Pardon és a Café del Rio bezárásáról hozott döntés változatlan, vagyis a két szórakozóhelynek október 31-én végleg be kell zárnia.

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
HSL
2011. július 02. 09:39
Nem ezek a nagy gondok, mahonlap elfogy a közönség: http://index.hu/belfold/2011/07/02/eltuntek_a_magyar_kozepiskolasok/
kamasuka
2011. július 02. 08:30
SOHA nem a ZP helyén akartak országzászlót, csak míg arra hírre, hogy Goldmann György téren országzászló lesz legyintettek volna, arra a hírre, hogy a Rio helyén országzászló lesz egy nagyon helyes hangzott volna el, addig a sok bölcsésznek és egyéb egyetemistának a ZP helyén országzászló lesz volt a vörösposztó, naná, hogy a vörös oldalról hangzott el ez a baromság. Ráadásul nem is igaz, hisz a RIO oldalán, az egyetemhez közel akarták az országzászlót, a Goldmann György téren és nem a ZP helyén. Az egész csak azért volt hatalmas felháborodás tárgya, mert kurvára fájt a dolog az üzemeltetőknek, így inkább felhergeltek a tömeget, indexhez fordultak, sajtóhadjárat, pedig csak arról volt szó, hogy túl hangosak, és elég volt. (Mint a VI. kerületi csendrendelet esetén zajlott fizetett kampány során ...) Egyébként meg: http://www.ujbuda.hu/hirek.php?articleid=4436 "A szórakozóhelyek október 31-ig tarthatnak nyitva, majd kötelességük az eredeti állapot helyreállítása, azaz a meglévő felépítmények bontása és a közterület parkosítása. A polgármester jelezte: a közterület rendezését követően az önkormányzat a területen országzászlót állít." FELÉPÍTMÉNYEK ... TERÜLETEN Hol is hangoztt el, hogy ZP????
Reakczy Jóska
2011. július 02. 08:23
ezért kellett belekezdeni ebbe az országzászló hisztibe.
Kosinva
2011. július 01. 19:40
"Nagy Tamás arra hívta fel a figyelmet: 200-300 méterre már vannak, továbbá a koncertek zajára nem csak a környékbeliek, hanem a szomszédos Ferencvárosban, valamint a jóval távolabbi Gellért-hegyen élők is panaszkodnak." (Index.hu) Az ott lakókat az autók zaja nem zavarja? Mert azokat is ki kellene ezzel a szemlélettel tiltani.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!