Németország leküzdte a válságot

2011. augusztus 24. 12:16

A német gazdaság a robbanásszerűen bővülő exportnak köszönhetően augusztus végére eléri a gazdasági válság előtti szintet - írja a Bild.

2011. augusztus 24. 12:16

A német Bild az Unicredit adataira hivatkozva állítja: a német gazdaság augusztus utolsó teljes hetére el fogja érni a gazdasági világválság előtti szintet. A növekedés oka az export jelentős bővülés, melyet elsősorban az autógyártók, a vegyipari cégek és az elektrotechnikai vállalatok hajtanak.

A bank vezető elemzője szerint legkésőbb az augusztus 23-mal héten érheti el Németország a 2008/2009-es válság előtti szintet. Ezzel az ország két évvel hamarabb kapaszkodik ki a válságból, mint azt előzetesen várták - emlékeztet Andreas Rees.

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
TroppauerH
2011. augusztus 25. 17:22
Persze úgy könnyű, hogy normális hozzáértők vezetik az országot és nem volt besúgók, ávh-s csemeték, adócsalók, offshore lovagok, bérrettegők az elmúlt 21 évben.
liberálzöld.
2011. augusztus 25. 09:42
De hát jó hír ez! Nemrég azt hallottuk, hogy M.O. háromszorosan reagálja le a német gazdasági trendet. Német 1x visszaesés = 3x magyar visszaesés. Német 1x bővülés = 3x magyar bővülés. Kiváncsian várom a fejleményeket.
flo
2011. augusztus 24. 14:00
Leküzdte???
jag3
2011. augusztus 24. 13:24
Az Index tehet róla :o) Már megint nyomatják a rossz hireket: http://www.megaupload.com/?d=QSX0F2QY Amúgy nem biztos, hogy akkora az ellentmondás. A belső konjunktúra egy exportvezérelt gazdaságban lehet lassú. A német KKV szektor érezheti magát rosszul, miközben a nagyvállalatok növekvő exportról számolnak be. Amúgy a javuló német export és a romló magyar között is lehet (nincs feltétlenül, de lehet) összefüggés. Csakhogy ahhoz, hogy ezt kimutassa valaki, nemzetközi összehasonlitás kellene. Oszt gondolom senki sem egyfős think tank és/vagy gazdasági kutatóintézet errefele :o)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!