Tigáz: Évi 9 milliárdos kárt okoznak a gázlopások

2011. augusztus 10. 16:29

Az év első felében közel ötezer gázlopási esetet derítettek fel.

2011. augusztus 10. 16:29

A Tigáz szolgáltatási területén az év első felében közel ötezer gázlopási esetet derítettek fel. Ez közel ezerrel több, mint az egész tavalyi évben. A gázlopások évente mintegy 9 milliárd forint kárt okoznak a társaságnak - közölte a cég, melynek ellenőrzési vezetője szerint a hatékonyabb ellenőrzés miatt nőtt jelentősen a felderített gázlopások száma.

Az 1,25 millió Tigáz-ügyfél közül a becslések szerint 40-60 ezren vételezik szabálytalanul a földgázt. A Tigáz hét megyében szolgáltat, Pest megyében és a Nyírség észak-keleti területein fordul elő leggyakrabban a gázlopás. Az esetek felében a gázmérő óra számlálóját állítják vissza. A gázlopások felderítési aránya 10-12 százalék.

Az idén 75 ezer célzott ellenőrzést végez a társaság, előzetes bejelentés nélkül vizsgálják, hogy van-e gázfelhasználás a mérő megkerülésével, vagy manipulálták-e a gázmérőt.

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kollega
2011. augusztus 26. 10:34
Valós adat az a 9 milliárd? Ha igen, akkor biztos, hogy a szabálytalan gázvételezésből származik? Ellenőrizte ezt már valamelyik hatóság?
Peter8811
2011. augusztus 10. 22:08
Nagyon csúnya dolog lopásnak nevezni az ilyet, szerintem ez inkább reform. És csak kilenc milliárd az nem is pénz, a Bokros reformhoz képet Ő 2000 milliárdot reformált ki a nyugdíjkasszából rövidtávon hosszútávon meg kiment Brüsszelbe megreformálni a jól menő kapitalizmust Kohn Bandittal, hagy rohadjon az is, mint a szocializmus.
celkereszt
2011. augusztus 10. 21:42
A lakosság köréban elterjedt vélemény, hogy rablóbandaként garázdálkodik a társaság. Tömegével vádolnak meg ártatlanokat is. Megkérdőjelezhető függetlenségű szakértők, megkérdőjelezhető véleményekkel. Elhiszem, hogy sok tolvaj fogyasztó is van. Nem lehetne olyan mérőket felszerelni, amelyeket nem lehet manipulálni? Hogy védjem meg a lakáson kívüli mérőórát, amihez mindenki hozzáfér. A legkisebb karcolás is gyanúra adhat okot. Az állam nem védi meg a becsületes állampolgárait. A médiumokban egyoldalú cikkek, riportok jelennek meg mostanában. Hol vannak a fogyasztóvédők?
bmucsai
2011. augusztus 10. 18:13
Ugyanakkor bevezették a hálózat hozzáférési díjat. Havi 1250 Ft ÁFÁ-val. Akkor is kell fizetni, ha semmi gázt nem fogyasztol.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!