A Zöld Pardon mellett a zöld párt

2011. szeptember 16. 08:58

Az LMP is részt vesz azon a Zöld Pardon által szervezett vasárnapi koncertnapon, melyet a szórakozóhely bezárása elleni kampány részeként tartanak. A zöld párt Rétvári Bence államtitkárt hívta ki szócsatára.

2011. szeptember 16. 08:58

A hosszabbítási kérelem miatt szeptember 22-én kerül napirendre a Zöld Pardon bezárása ellen beadott kérvény a XI. kerületi önkormányzat képviselői ülésén. A végleges döntés előtt a szórakozóhely különböző kampányeseményekkel próbál tiltakozni bezáratása ellen: a ZP az utóbbi hetekben szülői tüntetést szervezett, kereskedelmi tévéken reklámozta magát, és a teljes vasárnapra koncerteket szervez. Az Index információi szerint ez utóbbin a kerületi LMP is beáll a támogatók táborába.

A párt tagjai demonstratívan részt vesznek majd a rengeteg fellépőt felvonultató szimpátiabulin, majd pedig nyilvános vitára hívják Rétvári Bence államtitkárt, a kerület országgyűlési képviselőjét, hogy meggyőzzék a szórakozóhelyek fennmaradásának szükségességéről - írja az Index. A portál szerint az LMP-sek Rétváriban látják a hosszabbítás legfőbb ellenzőjét, mert ő már a 2002-es kampányban ígéretet tett a helyek bezárására.

A Zöld Pardonnak és a Cafe del Rionak október végéig szól áprilisban kiadott szezonengedélye, a korábbi hosszú távú szerződésük tavaly decemberben lejárt.

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
smogger
2011. szeptember 16. 15:34
Te nem csak hülye vagy, még fiatal sem voltál.Vagy ha igen, csak Mozart hangversenyre jártál makkos cipőben és locsolós öltönyben. Amekkora faszságokat írsz, telán ne is csodálkozom rajta. Sajnos ez a fiatalság velejárója, néha isznak, néha hangoskodnak Persze veled ilyesmi elő sem fordult a vasárnap délelőtti hangversenyeken!
deerg
2011. szeptember 16. 13:11
Ezek szerint Palya Bea is lesz.....
Strongbow
2011. szeptember 16. 12:13
Érdekes ez a fröcsögés. A ZP jelenleg az egyetlen nagy befogadóképességű szabadtéri hely ahol a magyar könnyűzene felléphet. Csak a Pecsának van ilyen, az meg évek óta nem működik. A ZP-be 300 Ft a belépő, amit a legcsóróbb fiatalok is megengedhetnek maguknak. Be le lehet menni egy koncertre este 8-ra, tízkor vége, haza lehet menni, akár hétköznap is nyáron, bárki láthat nagy koncertet fillérekért, magyar előadóval, értelmes időben. A fiatalságot meg rá lehet szoktatni a könnyűzenei kultúrára. Mi ez, ha nem az amit akarunk? Tényleg sok primitív rasszista ügy kapcsolódik a ZP-hez, magam is tanúja voltam többször is, bár az is igaz, hogy amikor én sorba álltam akkor leginkább a rendőrök szedegették ki a romákat a sorból. A lényeg: a fiatalok nem fognak otthon maradni, nem fognak drága belépőt sem fizetni, majd ha bezár a ZP, az utcán, a parkokban meg egymás lakásán fognak, minden kontroll nélkül tivornyázni a közértben vett keverttel. Meglátjuk, mennyire lesz kosz meg zaj. Minden budapestinek fel kellene lépni a ZP megvédéséért, magam is ott leszek vasárnap. Remélem sokan leszünk!
P.A.
2011. szeptember 16. 11:57
Az LMP zöld párt? Vagy valamit rosszul értettem?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!