Ismét felfüggesztették az OTP-papírok kereskedését

2011. szeptember 27. 12:39

Ezúttal nem a csökkenés, hanem a tíz százalékot meghaladó áremelkedés miatt szünetelt a tőzsdén az OTP-papírok kereskedése.

2011. szeptember 27. 12:39

Kedd délelőtt 11 óra előtt nem sokkal 3125 forintot értek az OTP papírjai, 10,04 százalékkal, 285 forinttal többet, mint előző nap záráskor, ezért néhány percre felfüggesztették a kereskedését. Az újraindítás után tovább erősödött 3172 forintra, ami már 11,5 százalékos erősödést jelent. Az OTP kereskedését az utóbbi két hétben kétszer is szüneteltetni kellett, akkor a több mint tíz százalékos esés miatt.

De nemcsak az OTP, hanem a vezető részvények mindegyike erősödött az előző napi záráshoz képest, akárcsak a Budapesti Értéktőzsde részvényindexe. 2-3 százalékos pluszban voltak délelőtt az európai tőzsdeindexek is. Az optimizmus oka, hogy a befektetők bíznak abban, hogy az európai vezetők hamarosan lépnek a görög adósságválság rendezése ügyében.

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
liberálzöld.
2011. szeptember 27. 13:01
Gondolom akkor a forint is erősödött a CHF-hez képest. Várom a kormány azonnali reagálását (max 2 nap). Ne hogy már 250 alatt álljon meg a frank! Az rossz nekünk! :) Hát.. mondjuk nekem nem lenne annyira rossz, de hát én nem vagyok kormány....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!