Óriásit bukott Líbiában a Vegyépszer

2011. szeptember 22. 12:42

A forradalom kitörése óta hat-hétmilliárd forintot bukott az országban a Nemzetközi Vegyépszer Zrt. A vállalat csődvédelem alatt próbál megegyezni hitelezőivel.

2011. szeptember 22. 12:42

Hat-hétmilliárd forintot bukott Líbiában a forradalom februári kitörése óta a Nemzetközi Vegyépszer Zrt. - írja a Népszabadság. A lap szerint a veszteség akkora, hogy a társaság holdingcége, a magyarországi megrendelések elmaradása miatt amúgy is nehézségekkel küzdő Vegyépszer Hungária Zrt. jelenleg csődvédelem alatt próbál megegyezni hitelezőivel.

A Vegyépszer 2008-ban indított beruházást Líbiában, a Tripolitól ötven kilométerre fekvő Al-Zavijah városában, amelynek teljes csatorna, ivóvíz és közműhálózatának kiépítésére 2009-ben kötött szerződést. A szerződés értéke ekkor 75 milliárd forint volt. Miután kitört a forradalom, a vállalat munkagépei, autói és teljes iratanyaga megsemmisült vagy eltűnt.

A lap szerint, ha a holdingvállalat sikeres csődegyezséget köt, a Nemzetközi Vegyépszer megpróbálhat visszatérni Líbiába.

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Hontalan
2011. szeptember 25. 11:09
Sírok a mohóságuk miatt slamasztikába került "szegény" tulajdonosok miatt.
HSL
2011. szeptember 22. 21:41
sebaj, majd kárpótlásként felépíthetik adósfalvát ugarisztánban
Nagytestver
2011. szeptember 22. 21:14
Most, hogy Elek egyik közvetlenül fizetett politikai strómanja (Nógrádi László kommunista titkosrendőr Sziklay fedőnévvel) jó nagyot bukott és alighanem lezárják, nincs ki loholjon és nyaljon állami szerződések után, hiába, roppant kegyetlen a lét.
Nagytestver
2011. szeptember 22. 21:09
Egyébként Nagy Eleket nem féltem.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!