Sukoró: Felmentették Joáv Blumot

2011. szeptember 14. 16:10

A Székesfehérvári Városi Bíróság szerdán első fokon felmentette Joáv Blumot az ellene emelt közokirat-hamisítás vádja alól.

2011. szeptember 14. 16:10

A sukorói King’s City projekttel kapcsolatos ügyek egyik mellékszálaként közokirat-hamisítással vádolta meg az ügyészség az izraeli-magyar kettős állampolgárságú Joáv Blumot, mert Blum állandó lakóhelyeként jelentette be a sukorói Kis utca 5. szám alatti ingatlantját, holott egy percig sem lakott ott életvitelszerűen, vagyis lakcímkártyája hamis. Az ügyészség szerint a tulajdonjog nem elegendő az érvényes lakcímbejelentéshez, életvitelszerűen használni is kell az ingatlant.

Blum ügyvédje, Bánáti János, aki a Magyar Ügyvédi Kamara elnöke is, védőbeszédében azt hangsúlyozta: védence nem követett el bűncselekményt, mivel a hazai lakcímnyilvántartás nem bizonyítja az adott ingatlanon történő tényleges tartózkodást. Megjegyezte: Magyarországon százezrek élnek máshol, mint ahová be vannak jelentve. A bíróság az ügyészség álláspontját fogadta el: az első fokú ítélet szerint bűncselekménynek számít, ha valaki nem lakik életvitelszerűen azon az ingatlanon, amelyet lakóhelyeként bejegyeztet a lakcímnyilvántartásba.

Ennek ellenére Blumot mégis felmentették, az indoklás szerint ugyanis az üzletembert megtévesztették, ami kizárja a büntethetőségét. Blum az akkori jogi képviselője útmutatásai alapján járt el, és senki nem figyelmeztette a szabálytalanságra. Az ítélet nem jogerős, az ügyészség fellebbezett a bűnösség megállapításáért. Bánáti pedig a felmentő ítélet indoklásának megváltoztatását kéri. Szerinte ugyanis beláthatatlan következményei lehetnek, ha jogerősen is bűncselekménynek minősítik, hogy valaki nem tartózkodik életvitelszerűen a lakcímkártyáján szereplő címen.

Összesen 51 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
MakkA
2011. szeptember 15. 08:12
Csodálkoznék is, ha egy magyar bíróság elítélné a zsidó világkongresszus alelnökét. Az indoklás az részletkérdés. (Az Ügyvédi kamara elnöke ne tudná, hogy a törvény nem ismerete nem mentesít..., meg ne tudná, hogy mert sokan csinálják, az sem mentesít? Ez alapon egyetlen gyorshajtót nem lehetne megbüntetni.) ma
nyugalmazott tanár
2011. szeptember 15. 07:39
Felmentették Joáv Blumot Első fokon! Nyugtával...
Rücsök
2011. szeptember 14. 20:42
Most, hogy GYF mentelmi jogát felfüggesztették, jól jön majd Joav Blum terhelő vallomása.
ciseaux
2011. szeptember 14. 20:41
Hallották a másik hírt? A címzetes Budai Elszámoltatási inkvizítor úrnak inkompetencia rohama volt? Pedig ő meg a hét törpéje (ennyien vannak!! kollégástú mindenestű) inaik szakadtával próbálkoznak...A Viki is legyőzte a "multinácipénzoligarchia" névre hallgató hétfejű sárkányt!! Erről jut eszembe, Oh, ezek a vidéki bírók, meg polgármesterek meg jegyzők, akik persze nem korrumpálhatók, meg a szegény zsidó fiú, aki egy évig nem tudott bíróságra menni, mert meghalt az apukája, azt kellett rendes izraelita módjára gyászolnia, aztán meg ugye beteg is volt...szóval helyette az ügyvédje kommunikál, mert persze kettős állampolgárság ide vagy oda, Joav nem tud magyarul..(akkor, ki adott ennek a jólelkű ingatlanbefektetőnek magyar állampolgárságot, és, hogy a túróba tette le az állampolgári vizsgát???) Éljen Abszurdisztán, és annak az elpusztíthatatlan kiskapu-rendszere. Kár, hogy én genetikailag alattvalónak és nem Blumnak születtem, magasról izélhetnék akármire és akárkire, még lenne helyettem izélő ügyvédem is...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!