A magyarok zöme temeti az egészségügyet

2011. október 11. 14:37

Az utóbbi tíz év legpesszimistább képét festi a GfK Hungária és a Szinapszis felmérése a magyar egészségügyről. Mind a betegek, mind a dolgozók bizalma csökken.

2011. október 11. 14:37

A lakosság, sőt a rendszerben dolgozó orvosok is úgy érzékelik, hogy az egészségügyi ellátórendszertől egyre kevesebbet lehet elvárni - derül ki a GfK Hungária és a Szinapszis közös kutatásból. A jövőre nézve a betegek a magánszféra előtérbe kerülésére számítanak; többségük már most is költ jövedelméből saját egészségére, és erre a költésre befektetésként tekint.

Az egészségügyi dolgozók zöme helyzetük további romlására számít a következő 12 hónapban. Ők ugyancsak pesszimistán ítélik meg a műszerpark helyzetét, az intézmények műszerbeszerzési hajlandóságát.

A kutatás ugyanakkor arra is rávilágít, hogy a lakosság véleménye az egészségügyben végbemenő változásokról rendkívül sokrétű képet mutat. Ugyanolyan arányban fordulnak elő negatív és pozitív vélemények attól függően, ki mit hallott meg a hírekből, illetve hogyan értelmezte ezeket.

 

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nyugalmazott tanár
2011. október 12. 11:17
A magyarok zöme temeti az egészségügyet Az egészségügy meg temeti a magyarok zömét.
Krupp Skya
2011. október 12. 08:11
NOL Mélyponton mind a lakosság, mind az orvosok hite az egészségügyben Baszki NOL! A tietek viszont csúcsokat dönt!
Erzsi
2011. október 12. 08:00
Az egészségügyet szétverte totálisan a mocsok SZDSZ-MSZP !!!!!!Amit műveltek felér egy népírtással!! SZEMÉLYES TAPASZTALATBÓL beszélek, ha érdekel neveket és tényeket is mondok. Mesterházi elvtárs Fideszes orvosokkal riogatott MINKET MSZP-és orvosok kezeltek.........a temetéseken túl vagyunk de a történteken SOHA!!!!!!!
pascal
2011. október 11. 19:12
"A magyarok zöme temeti az egészségügyet" Én gyerek korom óta 1993-ben és négy éve voltam kórházban (igaz csak mint látogató) de én már akkor sem akartam hinni a szememnek. Egyszerűen a higiéniás körülményeket sem lehetett ott túlélni, még egészségesen sem. A legrosszabb kocsma is tisztább, kulturáltabb. Egyszer pont vacsora osztás idején voltam ott. Egy db zsömle, egy háromszögű sajt meg valami gyanús lötty (tea?). A statisztikák szerint átlagosan négy kilót fogynak a betegek a kórházi idő alatt. Én már eltemettem akkor.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!