Rendkívüli!

Békemenet after: közönségtalálkozó Bayer Zsolttal, Mráz Ágoston Sámuellel és Horváth Józseffel szombaton 18 órától

Balog: Gyöngyöspata a Jobbik politikai játszmája volt

2011. október 12. 10:05

250 millióba forintba került a fokozott rendőri jelenlét Gyöngyöspatán, de az ORFK elégedett. A gyöngyöspatai eseményeket vizsgáló eseti bizottság keddi ülésén Balog Zoltán haszonlesők politikai játszmájának nevezte a tavaszi eseményeket.

2011. október 12. 10:05

Balog Zoltán a gyöngyöspatai eseményeket vizsgáló eseti bizottság keddi ülésén közölte, az előző ciklus emberi jogi bizottsági elnökeként szükségesnek, bár néha túlzónak érzi az eset kapcsán elfogadott egyenruhás bűnözést tiltó törvényt. A felzárkóztatásért felelős államtitkár ugyanitt haszonlesők politikai játszmájának nevezte a tavaszi eseményeket. A Jobbik által indított, de kezükből kicsúszó történések szerinte az európai romastratégia hiteltelenítésére irányuló törekvések voltak - olvasható az Index összefoglalójában.

Farkas Flórián az Országos Roma Önkormányzat elnöke a gyöngyöspatai események, és a 2000-es évek elején Zámolyban történtek között vont párhuzamot. Véleménye szerint a két esetben ugyanaz volt az eszköz, a módszer és az áldozatok is, továbbá mindkét ügy rengeteg pénzbe került. Farkas Flórián úgy gondolja, ebből a helyzetből kiutat csak az új romastratégia jelenthet.

Az ülésen Hatala József az Országos Rendőr-főkapitányság részéről elmondta, 250 millióba forintba került a fokozott rendőri jelenlét, amivel ő maga elégedett volt. Az önkéntesen egyenruhát húzó csoportok megjelenésével szerinte az volt a baj, hogy nem az előre bejegyzett területen masíroztak.

Richard Field a bizottság előtti megjelenést levélben tagadta meg. Az ülésen a helyi roma kisebbségi önkormányzat elnöke, valamint Gyöngyöspata alpolgármestere is azt mondta, hogy nem állt kapcsolatban Fielddel.

Összesen 138 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Hontalan
2011. október 13. 16:49
Balog úr maga hülye!
picur3ka
2011. október 13. 12:26
En most nem viccelek, ezt irjak az ujsagok: elloptak a bicajt a romagyilkossagok emlekszobrarol. http://index.hu/belfold/2011/10/12/elloptak_a_romagyilkossagok_emlekmuvet/
HSL
2011. október 12. 18:12
a kedves bástya elvtárs máskor irasson a sztoriba békaembereket is, úgy sokkal hihetőbb lenne
krisztoforo48
2011. október 12. 17:05
Balog úr! Ideje volna leszállni a felhőkről!Ön és a kollégái nagyon szép elméleteket fogalmaznak meg Budapestről,aminek a valósághoz semmi köze!Már milliószor megfogalmaztam,hogy el kell hagyni az utakat és a "rendőrség" foglalkozzon azzal,ami a dolga lenne!Igaz abból nincs bevétel,az kiadással jár,de azért fizetjük az adót.Az álmodozások kora lejárt,Ön akármennyire próbálja az ellenkezőjét bizonygatni,annak a valósághoz semmi köze!!!!!Vidéken egészen más a helyzet,mint ahogy Ön szeretné.Ön álomvilágban él.Elegünk van abból,hogy mézes-mázas szavakkal akarnak elhülyíteni bennünket és megmagyarázni azt,ami nem igaz!Én Önökre szavaztam,mert hittem,hogy meg tudják változtatni a Magyarországi körülményeket.Úgy látom nem is akarják,nem áll érdekükben.Hát akkor jöjjön a Jobbik,hátha egyszer ebben a tetves elmúlt évszázadban REND lesz végre és nem másfél millió ember tart el még 9-et.A tököm tele van vele,hogy el kell tartanom 3 politikust 5 cigányt és 5 közalkalmazottat és közöttük olyanokat,akik el akarják hazudni az igazságot.Ezek közé tartozik Ön is.A jószándék kevés,amikor nem akarja senki elhinni és elfogadni. Egy ókori bölcs mondása szerint:Olyan példát veszélyes mutatni,amit senki nem fogad el!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!