Kétmilliárdot kérhettek Hagyóék

2011. október 20. 17:30

Az Index információi szerint egy Hagyó Miklós volt szocialista főpolgármester-helyettes által kinevezett közvetítő kétmilliárdos kenőpénzt kért a 4-es metró belső beépítését elnyerő Swietelsky Építő Kft.-től.

2011. október 20. 17:30

A hírportál cikkében - amelyet Antal Attila volt BKV-vezérigazgató birtokukba jutott vallomása alapján közöltek - azt írták, hogy ő is ott volt ezen a megbeszélésen. Antal Attila vallomása szerint Hagyó Miklós korábban többször érdeklődött a 40 milliárdos tenderről, majd megjelölt egy személyt, akivel a későbbi kivitelezőről egyeztetnie kellett.

A volt BKV-vezérigazgató 2007 nyarán találkozott ezzel a személlyel, illetve Bognár Árpáddal, a Swietelsky Kft. ügyvezetőjével. Ezen a találkozón értesítették az építőcéget arról, hogy hamarosan kiírják a tendert, de csak az a cég nyerhet, amely a 39,6 milliárdos összeghatáron belül ad be ajánlatot.

Az Index cikke szerint ez azért volt fontos információ, mert az ajánlattevők a szokásoknak megfelelően az összeghatárnál nagyobb ajánlatot adtak, és később ebben a magasabb összegben próbáltak a BKV-val megállapodni. A céggel Antal Attila jelenlétében tudatta a közvetítő, hogy az információért cserébe öt százalékot, vagyis mintegy kétmilliárd forintot kérnek. Ezután Antal Attila elhagyta a termet, így nem tudható, hogy a Swietelsky vezetője elfogadta-e az ajánlatot, és ha igen, akkor ki, mikor, hol, és milyen részletekben fizette ki ezt az összeget. Mivel a Swietelsky birtokában volt az információnak, egyedüli érvényes pályázóként elnyerte a tendert.

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
narmer
2011. október 21. 09:17
Hát! Valamelyik amerikai csatornán láttam, hogy egy pasas háromszor tört be ABC-k be, jó sokáig kereste az FBI, de amikor meglett 33 évet kapott. Mennyit kéne Hagyónak kapnia?
nyugalmazott tanár
2011. október 21. 08:21
Kétmilliárdot kérhettek Hagyóék Na blumm. Kérhettek volna hármat is.
nyugalmazott tanár
2011. október 20. 20:13
Az Index információi szerint egy Hagyó Miklós volt szocialista főpolgármester-helyettes által kinevezett közvetítő kétmilliárdos kenőpénzt kért a 4-es metró belső beépítését elnyerő Swietelsky Építő Kft.-től. És akkor mondják, hogy a FIDESZ krimunalizálja a politikai ellenfeleit. Meg ledarálja.... Mit lehet ezeken még "kriminalizálni"? Egy véres krimi az egész bagázs. Gyurcsánytól az utolsó portásig. S főleg a rájuk szavazó debilisekig.
ursula
2011. október 20. 20:00
Nehogy már elhiggye valaki, hogy nem volt vastagon benne ebben az üzletben Demszky meg a sleppje. Miért nincs még csak meggyanúsítva sem?Valahogy a szadeszt ki akarják hagyni, nem? Amúgy meg semmi nem változott, ma is a viszik magukkal a polgik a kedvenc vállalkozóikat a "tárgyalásokra", meg súgnak nekik. Bocs annyi változás van, hogy "Csak a Fidesz".
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!