Komoly bank nem vonul ki az országból

2011. október 13. 10:47

A bankvezérek találkozóján elhangzott: komoly bank nem fok kivonulni Magyarországról. A Raiffeisen Bank nemzetközi vezérigazgatója egy lapnak úgy nyilatkozott: Kelet-Európa jól teljesít, csak Magyarországgal van probléma.

2011. október 13. 10:47

Komoly nagybank nem fog kivonulni Magyarországról - mondták egybehangzóan a XXII. Vezérigazgató Találkozón résztvevő banki vezetők, akik szerint egyúttal erősödik majd a verseny a jövőben a hitelintézetek között az országban. Kozma András, a Commerzbank Zrt. elnök-vezérigazgatója szerint a kérdés az, a tulajdonosok meddig tolerálják azt, hogy a magyarországi leánybankjuk enyhe lejtmenetben működik, mert nem lehet sokáig tompított üzletmenettel dolgozni.

Kelet-Európa lényegében nagyon jól teljesít. Valójában csak egy probléma van, Magyarország” - nyilatkozta a Wirtschaftsblattnak Herbert Stepic, a Raiffeisen Bank International vezérigazgatója. Mint elmondta, az első félévben már 100 millió euró értékvesztést képzett Magyarországon a Raiffeisen, a második félév pedig még rosszabb lesz. Hogy pontosan mennyi, az a végtörlesztések számától függ. Becsléseik szerint mintegy 100 millió eurónyi pótlólagos értékvesztés keletkezhet. Hogy emiatt milyen formában tőkésítik fel a magyar Raiffeisent, arra Stepic azt mondta, ennek több változata is felmerülhet.

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
narmer
2011. október 14. 09:46
Magyarország a problémád, nekem meg a munkásőr múltad Felcsúti.Karácsonyra, mint kedves ügyfélnek " különleges " meglepetést kaptam a Raiffesentől, két szürke és sárga lapocskát, hogy hajtogassak belőle origámit. Az üveggyöngyre már nem voltam méltó.
James
2011. október 13. 20:14
Van nekem ökörnek egy OTP-s svájci frankos hitelem, ami úgy 1 misi körül volt, és már több, mint 3 éve fizetem, fix törlesztéssel, havonta 21.600,-Ft körül. Pontos számot írok, a 2011. júliusi fordulóról. Nyitó egyenleg 2010. július: 6.877,- CHF. Kezelési költség: 241,-CHF. Kamat: 906,-CHF. Záróegyenleg 2011. július 6.802,-CHF. Tehát egy év alatt sikerült mindösszesen 75,-CHF-et törlesztenem, és közölték, hogy a fix havidíj miatt, most előreláthatólag egy évvel tolódik a visszafizetési határidő. Na, erre mondom, hogy inkább mentem volna Kovács Józsi uzsoráshoz, lehet, hogy jobban jártam volna.
honphibu
2011. október 13. 18:02
Na, akkor mesélek én valamit, van nekünk egy magyar bankunk, úgy hívják, hogy OTP. Ennek a magyar banknak vannak Romániában is fiókjai. Na most, ha az ember bemegy ebbe a magyar bankba Romániában és fel szeretne venni egy olyan személyi kölcsönt, amit ugyanez a magyar bank Magyarországon 33-38%-ra ad kölcsön, na mit gondoltok, ott mennyi a THM mutatója? A helyes megfejtőket meghívom egy pofa cseh sörre!
anticonstitutionelle
2011. október 13. 13:25
Ki volt az aki arra bátorította a lakosságot, hogy minden szarra hitelt vegyen fel? Hát akkor most tessék megvárni türelmesen, hogy visszafizetik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!