Több feliratos filmet szeretnének a tévében

2011. október 16. 09:17

Mivel a magyarok sokat tévéznek, de alig beszélnek nyelveket, az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség azt szeretné, ha a tévécsatornák a külföldi filmeket eredeti nyelven, magyar felirattal vetítenék. Legalábbis a jelenleginél többször.

2011. október 16. 09:17

Azt javasolja az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség, hogy a jelentős befolyásoló erővel bíró médiaszolgáltatók, vagyis az RTL Klub és a TV2 a médiatörvény által előírt 19 és 23 óra közötti 25 százalékon felül is vállalják az eredeti nyelven, magyar felirattal történő elérhetőséget. Azoknak a szolgáltatóknak, amelyek nem tartoznak e besorolás alá, azt indítványozzák: önkéntesen vállalják ők is az eredeti nyelven való sugárzást, elősegítve ezzel a magyar társadalom idegen nyelvekkel való megismerkedését.

Ez azért lenne jó a fiatal kereszténydemokraták szerint, mert egyrészt Magyarországon igen alacsony az európai átlaghoz képest az idegen nyelvet beszélők aránya, másrészt pedig a magyarok többsége naponta csaknem 300 percet tölt a televízió képernyője együtt. Így a két dolgot remekül össze lehetne vonni - az IKSZ szerint azokban az országokban, ahol van hagyománya a filmek eredeti nyelven történő vetítésének, lényegesen többen beszélnek idegen nyelveket.

Összesen 92 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
GY. F.űegér
2011. október 17. 12:06
Én leszarom, mert nem nézek tévét, de Hollósi Frigyes Darth Vaderként, valamint Stohl Buci Jokerként még egyszer ne szólaljon meg, ha kérhetem.
Erzsi
2011. október 17. 05:33
Igenis jó lenne ha tudna az ember ANGOLUL lásd:SZÁMÍTÓGÉP ahol MINDEN ANGOL NYELVEN van.Én is oroszt-latint tanultam hadd ne mondjam hogy mit csinálhatok ezekkel......Egyébként ha valaki el akarja hagyni az országot talál olyan munkát ahol NEM vagy KEVÉSBÉ fontos a nyelv ismerete.
suski
2011. október 16. 22:16
Hát nemtom, én egy darab feliratos filmet láttam a tv-ben a médiatörvény bevezetése után, az se a köztévé volt. Úgyhogy nem érzékeltem, hogy változott volna vmi. Nem kell szinkronizálni. Aki nem tud olvasni, az ne a tv-t bámulja, hanem tanuljon meg olvasni. A nyelvtanulást mindenképpen segíti.
krisztoforo48
2011. október 16. 19:22
Nem kell ezt tovább ragozni és értelmetlen dolgokról vitatkozni,eszmét cserélni.Aki akart,eddig is tudott tanulni és keresse meg a módját úgy,hogy másokat nem kényszerít ilyesmire és pont.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!